Cibuľu nakrájame na jemno a spolu s roztlačeným cesnakom opražíme na veľkej panvici. Zasypeme mletou paprikou - ja som použila sladkú, pretože som mala pikantnejšiu klobásu, kto má ale rád pikantné jedlá, môže dať pálivú papriku alebo chilli korenie.
Pridáme klobásu, nakrájanú na polkolieska alebo kolieska a opražíme. Klobásu môžeme voliť podľa chuti - do tohto receptu sa hodí skôr suchá, pikantnejšia klobása. Skvelý je ale tiež variant so šunkovou klobásou - najmä, ak varíme tiež pre deti.
Pridáme aj papriku nakrájanú na kocky. Farbu papriky nechám na každom, ja som použila červenú papriku.
Potom vmiešame uvarenú ryžu a hrášok a tak päť minút za stáleho miešania pražíme. Nie je problém použiť mrazený hrášok, v pokrme sa rozmrazí.
Podávame posypané strúhaným syrom, ktorý volíme podľa chuti - eidam, čedar a ak nemáme výraznú klobásu, môžeme použiť aj nivu.