Mäso naklepeme v mikroténovom sáčku, z oboch strán osolíme, pretiahneme v hladkej múke, následne v rozšľahaných vajciach, potom v strúhanke a na rozpálenej masti smažíme sprudka z oboch strán dozlatista. Preložíme do pekáča, na každý rezeň dáme kúsok masla a vložíme priklopené do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Dopekáme 20 minút, potom zložíme pokrievku a ešte necháme ďalších 10 minút dôjsť na farbu a chrumkavú kôrku.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo a zemiaky roztlačíme.
Potom postupne pridávame horúcu smotanu zmiešanú s mliekom a ručným šľahačom na najnižších otáčkach dôkladne vymiešavame. Hrniec so zemiakmi máme pritom stále na miernom plameni. Množstvo mlieka a smotany nie je smerodajné. Záleží, či máte radi kašu redšiu alebo hustejšiu.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová