NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiaková kaša Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša
Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša
Recept Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření s Tomem

Klasický obed - vyprážaná krkovička a ako prílohu volíme zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

NajLucka NajLucka    ·   28.9.2020

Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša

Klasický obed - vyprážaná krkovička a ako prílohu volíme zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

Suroviny

Na rezne:

4 plátky
bravčová krkovička bez kosti
štipka
soľ
hladká múka
2ks
vajce
strúhanka
na vyprážanie
masť

Na kašu:

1000 g
zemiak
3 vrchovaté lyžičky
soľ
1 kelímok
smotana na varenie
250 ml
mlieko
2 lyžice
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme v mikroténovom sáčku, z oboch strán osolíme, pretiahneme v hladkej múke, následne v rozšľahaných vajciach, potom v strúhanke a na rozpálenej masti smažíme sprudka z oboch strán dozlatista. Preložíme do pekáča, na každý rezeň dáme kúsok masla a vložíme priklopené do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Dopekáme 20 minút, potom zložíme pokrievku a ešte necháme ďalších 10 minút dôjsť na farbu a chrumkavú kôrku.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo a zemiaky roztlačíme.
  3. Potom postupne pridávame horúcu smotanu zmiešanú s mliekom a ručným šľahačom na najnižších otáčkach dôkladne vymiešavame. Hrniec so zemiakmi máme pritom stále na miernom plameni. Množstvo mlieka a smotany nie je smerodajné. Záleží, či máte radi kašu redšiu alebo hustejšiu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár