Z uvedených surovín pripravíte rezy o veľkosti cca 25 x 33 cm. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežte a nožom vydlabte zrniečka. Dajte variť spoločne s mliekom a citrónovou kôrou (ak použite citrónový olej, môžete pridať až ku koncu varenia).
Žĺtky vyšľahajte v mise s cukrom, potom primiešajte múku. Vystačíte si s ručnou metličkou, šľahač nie je potreba. Asi štvrtinu horúceho mlieka nalejte do misy s našľahaným žĺtkami a dobre premiešajte. Zmes vlejte späť do kastróla, dobre premiešajte a na miernom ohni priveďte za stáleho miešania do varu. Až začne krém bublať, varte asi 10 minút. Krém prelejte do misy, pretiahnite fóliou a nechajte vychladnúť.
Do vychladnutého po častiach zašľahajte zmäknuté maslo a krém našľahajte do krémovej konzistencie. Rúru predhrejte na 190 stupňov, plech vyložte papierom na pečenie. Zároveň si pripravte ešte jeden plech s papierom na pečenie. Lístkové cesto rozdeľte na dve časti, jednu z nich vyvaľkajte na obdĺžnik cca 25 x 33 cm. Preneste na plech vyložený papierom na pečenie, cesto prepichajte po celej ploche vidličkou a zľahka poprášte práškovým cukrom. Prikryte ho ďalším hárkom papiera na pečenie a druhým plechom.
Vďaka tomu zostane cesto krásne rovné, neurobia sa na ňom hrče a bude krásne chrumkavé. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 10 minút, potom horný plech aj papier zložte a ďalších 10 minút dopekajte do zlatista. Rovnakým spôsobom upečte aj druhú polovicu cesta. Po úplnom vychladnutí naplňte krémom. Krém rozotrite po celej ploche jedného plátu, prikryte druhým plátom a zľahka pritlačte.
Na rezy položte hárok papiera na pečenie, veľký lopárik a najlepšie dve kilá múky alebo cukru. Takto "zaťažené" rezy dajte na 2-3 hodiny vychladiť do chladničky.
Marmeládu zľahka nahrejte v mikrovlnnej rúre a rozotrite po celej ploche rezov. Dajte do chladničky, než si pripravíte polevu. Fondán (cukrová poleva) rozpustite vo vodnom kúpeli spoločne s citrónovou šťavu a vymiešajte do hladka. Nechajte vychladnúť na 30-35 stupňov, potom rozotrite na rezy. Dajte chladiť do chladničky aspoň na 24 hodín, pokojne aj dlhšie. Krájajte opatrne vrúbkovaným nožom, pred servírovaním nechajte chvíľku pri izbovej teplote.