NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vynikajúce zázvorníky
Vynikajúce zázvorníky
Recept Vynikajúce zázvorníky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Každému podľa chuti. Moja sestra si zažiadala toto vianočné pečivo, tak som si povedala, skúsim ho prvýkrát. Na mňa boli dosť tvrdé, ale sestra hovorila, že presne takto majú chutiť. A hlavné je to, že chutia jej, pretože som to piekla pre ňu a z lásky :) Krásne sa počas pečenia nafúkli a ak chcete, tak vrch pocukrujte, ale asi ani netreba. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   11.10.2020

Vynikajúce zázvorníky

Každému podľa chuti. Moja sestra si zažiadala toto vianočné pečivo, tak som si povedala, skúsim ho prvýkrát. Na mňa boli dosť tvrdé, ale sestra hovorila, že presne takto majú chutiť. A hlavné je to, že chutia jej, pretože som to piekla pre ňu a z lásky :) Krásne sa počas pečenia nafúkli a ak chcete, tak vrch pocukrujte, ale asi ani netreba. Autor: Jaja79

Suroviny
550 g
hladká múka
500 g
práškový cukor
1 vrecúško
prášok do pečiva
1 vrecúško (20 g)
sušený mletý zázvor
4 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si všetky suroviny. Múku preosejeme do misky, pridáme sáčok prášku do pečiva a aj práškový cukor preosejeme cez sitko. Pridáme zázvor (ja som pridala sušený, s čerstvým som to ešte neskúšala) a vajíčka. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme rôzne tvary.
  2. Poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom a necháme ich zaschnúť cez noc. Normálne položený plech na pracovnej doske v kuchyni necháte bez zakrytia, len tak voľne stáť.
  3. Na druhý deň každý kúsok prevrátime hornou stranou dole a plech vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút - toľko trvá, kým sa zázvorníky nafúknu. Potom rúru stiahneme na 160 stupňov a dopečieme asi ďalších 5 minút, to už si sledujte. Keď majú zlatý nádych, vyberáme.
  4. Z tejto dávky som urobila 6 plechov. Sušila som ich na papieri v kuchyni a potom som piekla postupne každý papier, pretože mám doma iba jeden plech.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár