NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vynikajúce smotanové rezy, ktoré u nás dostali názov – falošný tvarohový krémeš.
Vynikajúce smotanové rezy, ktoré u nás dostali názov – falošný tvarohový krémeš.
Recept Vynikajúce smotanové rezy, ktoré u nás dostali názov – falošný tvarohový krémeš.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Chuťou pripomína tvarohové rezy. Krehké cesto a vo vnútri lahodná a šťavnatá smotanová vrstva. Tento dezert som ponúkla asi piatim susedom a každý ho prirovnal ku krémešu, tak som ho nazvala falošný krémeš. Má naozaj veľmi príjemnú chuť. Na povrchu chrumkavý a vo vnútri šťavnatý. Odporúčam vyskúšať. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.3.2025

Vynikajúce smotanové rezy, ktoré u nás dostali názov – falošný tvarohový krémeš.

Chuťou pripomína tvarohové rezy. Krehké cesto a vo vnútri lahodná a šťavnatá smotanová vrstva. Tento dezert som ponúkla asi piatim susedom a každý ho prirovnal ku krémešu, tak som ho nazvala falošný krémeš. Má naozaj veľmi príjemnú chuť. Na povrchu chrumkavý a vo vnútri šťavnatý. Odporúčam vyskúšať. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
štipka
soľ
250 g
maslo
1 bal.
prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok

Krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
8 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
4 ks
bielok
300 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Tento falošný tvarohový krémeš si zamiluje každý jeden člen rodiny. Je nadýchaný, lahodný a v ústach sa doslova rozpúšťa. Výborný je ako dezert na nedeľu, no pokojne ho môžete spraviť aj na oslavu alebo nejaké posedenie s blízkymi.

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a pomocou metličky vypracujeme do jednotnej hmoty, ktorú rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme pomocou papiera na pečenie na požadovanú veľkosť (cca 33 x 38 cm) a odložíme do chladničky. 
  2. V mlieku rozmiešame pudingový prášok a kryštálový a vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding a odstavíme. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a striedavo so smotanou pridávame do horúceho uvareného pudingu. 
  3. Na jedno rozvaľkané cesto, ktoré sme buď uložili do vyššieho plechu, alebo si pomohli ráfikom, vylejeme pripravený krém a ten zakryjeme druhým rozvaľkaným cestom. 
  4. Pripravený koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť. Najlepší je na druhý deň, kedy cesto viac navlhne.
  5. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Falošný krémeš je skvelý, no ak by ste chceli vyskúšať doma upiecť aj ten pravý, inšpirujte sa týmto receptom, ktorý je nielen jednoduchý, ale aj rýchly. Zákusok budete mať hotový do 30 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár