NajRecept.sk Dezerty Múčniky Vynikajúce rezy so žĺtkovým krémom s chuťou ako zmrzlina.
Vynikajúce rezy so žĺtkovým krémom s chuťou ako zmrzlina.
Recept Vynikajúce rezy so žĺtkovým krémom s chuťou ako zmrzlina.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Fantastický zákusok, ktorý vás počas letných dní skvele osvieži. Cesto je napustené sirupom s rumom a krém je vytvorený z vanilkového pudingu a žĺtkov. Určite vyskúšajte, stojí to za to.

Triniti Triniti    ·   23.7.2024

Vynikajúce rezy so žĺtkovým krémom s chuťou ako zmrzlina.

Fantastický zákusok, ktorý vás počas letných dní skvele osvieži. Cesto je napustené sirupom s rumom a krém je vytvorený z vanilkového pudingu a žĺtkov. Určite vyskúšajte, stojí to za to.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
60 g
kryštálový cukor
40 ml
voda
80 g
polohrubá múka
35 g
kakao
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžička
rumová esencia alebo 2 lyžice rum

Sirup:

60 ml
voda
30 g
kryštálový cukor
1 lyžica
rumová esencia alebo 3 lyžice rum

Krém:

5 ks
žĺtok
750 ml
mlieko
200 g
maslo
2 lyžice
kryštálový cukor
3 bal.
vanilkový puding

Ďalej:

250 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
50 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Bielky s cukrom vyšľaháme do pevnej peny, potom pridáme vodu, rum a žĺtky. Krátko premiešame a nakoniec do cesta zapracujeme múku s práškom do pečiva a kakaom. Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech a starostlivo uhladíme. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút.
  2. Po upečení ešte horúce cesto prelejeme sirupom. Sirup pripravíme tak, že na panvici necháme cukor skaramelizovať, potom pridáme vodu a karamel necháme rozpustiť. Akonáhle je zmes homogénna, odstavíme ju z ohňa a pridáme rum alebo esenciu.
  3. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový puding a žĺtky a uvaríme do hustej konzistencie, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach do neho vmiešame vychladnutú žĺtkovú zmes.
  4. Krém rovnomerne rozotrieme na cesto a uhladíme. Naň nanesieme vyšľahanú šľahačku a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
samuel    ·   25.7.2024   ·   Odpovedať   ·  

Výborné recept :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár