NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vynikajúce opekané čínske ryžové rezance pripravené expresne rýchlo v pohodlí domova
Vynikajúce opekané čínske ryžové rezance pripravené expresne rýchlo v pohodlí domova
Recept Vynikajúce opekané čínske ryžové rezance pripravené expresne rýchlo v pohodlí domova
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom sú obľúbenou klasikou vietnamskej kuchyne. Tento recept vám ukáže, ako si ľahko a rýchlo pripraviť skvelé jedlo. Kombinácia ryžových rezancov s kuracím mäsom, zeleninou a výraznou omáčkou vytvára vynikajúci chuťový zážitok. Tento recept je vhodný pre začiatočníkov i skúsených kuchárov a určite poteší vaše chuťové poháriky.

NajLucka NajLucka    ·   27.3.2023

Vynikajúce opekané čínske ryžové rezance pripravené expresne rýchlo v pohodlí domova

Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom sú obľúbenou klasikou vietnamskej kuchyne. Tento recept vám ukáže, ako si ľahko a rýchlo pripraviť skvelé jedlo. Kombinácia ryžových rezancov s kuracím mäsom, zeleninou a výraznou omáčkou vytvára vynikajúci chuťový zážitok. Tento recept je vhodný pre začiatočníkov i skúsených kuchárov a určite poteší vaše chuťové poháriky.

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
kuracieho mäsa (prsia alebo stehenné rezne)
240 g
ryžových rezancov (suchých)
2 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
zelené fazuľky (cca 20 kúskov)
2 ks
červené chilli papričky
jarná cibuľka
5 lyžíc
olej

Na omáčku:

4 lyžice
svetlej sójovej omáčky
4 lyžice
ustricovej omáčky
2 lyžice
tmavej sójovej omáčky
2 lyžičky
sezamového oleja
½ lyžičky
bieleho korenia

Marináda na mäso

2 lyžice
svetlej sójovej omáčky
2 lyžičky
sezamového oleja
½ lyžičky
bieleho korenia
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Najprv namočte ryžové rezance na 4-5 minút v teplej vode. Vodu potom zlejte a rezance dajte bokom.
  2. V malej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
  3. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky (tenké plátky). Pridajte k nemu marinádu – sójovú omáčku, sezamový olej a korenie. Nechajte marinovať aspoň pár minút.
  4. Medzitým si pripravte zeleninu. Cibuľu, jarnú cibuľku a čili papričky nakrájajte na tenké plátky. Mrkvu pokrájajte na rezančeky a zelené fazuľky na polovice.
  5. Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu, pridajte olej a nechajte ho zahriať. V panvici opražte mäso, vďaka malým kúskom stačí len pár minút, aby sa prepieklo. Následne pridajte aj fazuľku, mrkvu a cibuľu a orestujte.
  6. Potom už len stačí pridať rezance, zaliať pripravenú omáčku a dobre premiešať. Zmes nechajte restovať ešte pár minút.
  7. Na záver pridajte jarnú cibuľku - možno pridať rovno do panvice a prípadne aj použiť na ozdobu pri servírovaní.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár