V teplom mlieku rozpustíme lyžičku cukru a pridáme sušené droždie. Necháme vzísť kvások.
V druhej miske preosejeme múku, pridáme soľ, mlieko, med, kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
Vidličkou vymiešame bielky s cukrom, pridáme orechy a premiešame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm, potrieme ho mäkkým maslom, náplňou a nakrájame na prúžky o šírke cca 1 cm. Každý pásik zrolujeme a jednoduchým spôsobom vytvoríme úľ - druhou stranou varešky zatlačíme do stredu.
Ukladáme ich na papierom vyložený plech, potrieme žĺtkom a 10 minút necháme kysnúť. Ja som ich posypala škoricou a pokvapkala rozpusteným maslom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov dozlatista. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.