NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vynikajúca ostrokyslá polievka z kuracieho mäsa. Nám chutila a podľa hodnotenia je s ňou úspech zaručený.
Vynikajúca ostrokyslá polievka z kuracieho mäsa. Nám chutila a podľa hodnotenia je s ňou úspech zaručený.
Recept Vynikajúca ostrokyslá polievka z kuracieho mäsa. Nám chutila a podľa hodnotenia je s ňou úspech zaručený.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Z ázijskej kuchyne k nám preniká mnoho skvelých receptov. Jedným z nich je práve tento, vďaka ktorému si môžete pripraviť skvelú polievku ako z čínskej reštaurácie. Ide o skvelú príležitosť pre každého, kto hľadá nové výzvy v kuchyni.

NajLucka NajLucka    ·   11.2.2023

Vynikajúca ostrokyslá polievka z kuracieho mäsa. Nám chutila a podľa hodnotenia je s ňou úspech zaručený.

Z ázijskej kuchyne k nám preniká mnoho skvelých receptov. Jedným z nich je práve tento, vďaka ktorému si môžete pripraviť skvelú polievku ako z čínskej reštaurácie. Ide o skvelú príležitosť pre každého, kto hľadá nové výzvy v kuchyni.

45 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
kuracie prsia
200 ml
paradajkový pretlak
80 ml
sójová omáčka
1 ks
vajce
1 ks
čínska zeleninová zmes (mrazená)
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
kúsok
zázvor
podľa chuti
nakladané bambusové výhonky
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
chilli omáčka
3 lyžice
kukuričný škrob
2 lyžice
ocet
1 ks
bobkový list
hŕstka
celé nové korenie
hŕstka
celé čierne korenie
trocha
rastlinný olej
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Polievka kombinuje výraznú chuť s jedinečnou štipľavosťou. Výborná je najmä v zime, ale užiť si ju môžete kedykoľvek. Ostrokyslá polievka spája mnoho skvelých chutí. Je plná mäsa, zeleniny a svojou štipľavosťou si získa každého milovníka ostrejšieho jedla.

  1. Olúpte cibuľu a zázvor. Vložte ich do hrnca s vodou. Pridajte kuracie prsia, nové korenie a čierne korenie, osoľte podľa chuti. Priveďte k varu a nechajte variť zhruba hodinu, aby vznikol vývar.
  2. Potom preceďte cez sitko. Potrebovať budete iba vývar, mäso a zázvor, zvyšok môžete vyhodiť.
  3. Na doske pokrájajte zeleninovú zmes na menšie kúsky. V hrnci rozpáľte trochu oleja a orestujte na ňom zeleninu. Pridajte tiež nadrobno nakrájaný uvarený zázvor. Na malé kúsky pokrájajte aj bambusové výhonky a šampiňóny. Vložte ich do hrnca.
  4. Potom prichádza na rad paradajkový pretlak. Všetko premiešajte a prilejte pripravený vývar. Nechajte priviesť k varu. Medzitým si pokrájajte uvarené kuracie mäso na kocky a pridajte ho do polievky.
  5. V miske našľahajte vajíčko, vlejte ho do vriacej polievky za stáleho miešania.
  6. Rozmiešajte si škrob s vodou, zmes pridajte do polievky, opäť za stáleho miešania.
  7. V závere už stačí len dochutiť octom a nechať chvíľku povariť. Potom môžete servírovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár