NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Vynikajúca nepečená marhuľová torta
Vynikajúca nepečená marhuľová torta
Recept Vynikajúca nepečená marhuľová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Nepečené dezerty sú skvelé, a táto marhuľová torta nie je výnimkou - je jednoducho úžasná. Má chrumkavý sušienkový základ, bohatú vrstvu marhuľovej náplne a na vrch prichádza jemná jogurtová vrstva. Torta je dokonale dokončená strúhanou čokoládou. Naozaj pochúťka! A navyše, je to marhuľová torta s jogurtom, ktorý sa nepripravuje pečením.

NajLucka NajLucka    ·   22.12.2023

Vynikajúca nepečená marhuľová torta

Nepečené dezerty sú skvelé, a táto marhuľová torta nie je výnimkou - je jednoducho úžasná. Má chrumkavý sušienkový základ, bohatú vrstvu marhuľovej náplne a na vrch prichádza jemná jogurtová vrstva. Torta je dokonale dokončená strúhanou čokoládou. Naozaj pochúťka! A navyše, je to marhuľová torta s jogurtom, ktorý sa nepripravuje pečením.

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

130 g
BEBE sušienky
80 g
maslo

Marhuľová náplň:

500 g
marhule
150 g
práškový cukor
200 ml
voda
2 bal.
vanilkový puding

Jogurtová náplň:

300 g
biely jogurt
150 g
práškový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
20 g
želatína
100 ml
voda

Dekorácia:

tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
  1. Sušienky rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Túto zmes následne rozprestrite na dno formy s priemerom 22 cm, ktorú ste predtým vyložili papierom na pečenie. Formu umiestnite do chladničky a začnite pripravovať náplň.
  2. Na prípravu marhuľovej náplne najskôr v hrnci rozpustite cukor vo vode na miernom ohni. Potom pridajte na malé kúsky nakrájané marhule a varte ich, kým sa nerozvaria. Akonáhle sú marhule dostatočne mäkké, prisypte pudingový prášok a varte zmes, až vznikne hustá kaša.
  3. Hotovú marhuľovú zmes, ešte teplú, rovnomerne rozprestrite na pripravený sušienkový základ. Potom celý dezert umiestnite do chladničky, aby sa dobre ochladil.
  4. Pre jogurtovú náplň najskôr zmiešajte jogurt s cukrom. V ďalšej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie, kým nezískate tuhú šľahačku. Želatínu rozpustite v 100 ml vody a potom ju vmiešajte do jogurtovej zmesi. Nakoniec do jogurtu pridajte vyšľahanú šľahačku a dôkladne všetko premiešajte.
  5. Rozotrite pripravenú jogurtovú náplň na už vychladnutú marhuľovú vrstvu a dezert vráťte späť do chladničky, aby dobre stuhol. Pred podávaním dezert ozdobte strúhanou čokoládou. Prajeme dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár