NajRecept.sk Torty Sladké torty Vynikajúca MONTE torta
Vynikajúca MONTE torta
Recept Vynikajúca MONTE torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Dezert vôbec nie je zložitý, je len náročnejší na čas. Ale nájsť si čas na túto neskutočne dobrú tortu je na nezaplatenie. Lahôdka stvorená pre maškrtníkov. Mňamka!

Triniti Triniti    ·   7.4.2021

Vynikajúca MONTE torta

Dezert vôbec nie je zložitý, je len náročnejší na čas. Ale nájsť si čas na túto neskutočne dobrú tortu je na nezaplatenie. Lahôdka stvorená pre maškrtníkov. Mňamka!

Suroviny

1. vrstva:

150 g
lieskové orechy

2. vrstva:

6 ks
bielok
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka

Krém:

6 ks
žĺtok
100 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
hladká múka
1 l
mlieko
2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g
horká čokoláda
200 g
Nutella
150 g
sušienky
500 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 26 cm, vyložíme ju papierom a rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov.
  2. Lieskové orechy krátko opražíme na panvici bez oleja. Osmažené lieskové orechy zbavíme šupky a vložíme ich do misky, ktorú sme vyložili papierom na pečenie alebo sáčkom. Potrieme ich maslom. Orechy navrstvíme do okrúhlej formy.
  3. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Postupne pridávame kr. cukor a šľaháme. Nakoniec pridáme múku a jemne premiešame. Takto pripravené bielkové cesto nanesieme na orechy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 10 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté otočíme hore nohami a vrátime ho späť do formy.
  4. Oriešky potrieme nutelou. Na nutelu navrstvíme rozdrvené sušienky.
  5. Pripravíme krém. 800 ml mlieka nalejeme do hrnca a dáme ho ohriať. V miske vidličkou rozmiešame žĺtky s cukrom, pridáme pudingové prášky a 2 lyžice hladkej múky. Dôkladne premiešame a pridáme 200 ml mlieka (miešame, kým nedostaneme hladkú hmotu bez hrudiek). Následne túto hmotu pridáme do hrnca s horúcim mliekom a uvaríme hustú hmotu, ktorú následne necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú žĺtkovú hmotu.
  7. Jednu polovicu krému navrstvíme na sušienky a do druhej pridáme rozpustenú čokoládu. Dôkladne mixérom vymiešame a čokoládovú hmotu navrstvíme na vanilkovú.
  8. Takto navrstvenú tortu vložíme do chladničky (najlepšie na celú noc) a následne na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch môžeme posypať nasekanými lieskovými orieškami a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár