NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Vynikajúca marhuľová roláda z piškótového cesta, ktorú budete mať hotovú do 30 minút.
Vynikajúca marhuľová roláda z piškótového cesta, ktorú budete mať hotovú do 30 minút.
Recept Vynikajúca marhuľová roláda z piškótového cesta, ktorú budete mať hotovú do 30 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Pacnerová

Marhule sú vďaka svojej sladko-kyslej chuti dokonalé do mnohých koláčov. Dokonca aj do tejto rýchlej rolády, ktorú budete mať hotovú za polhodinu. Autor: Jana Pacnerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.8.2024

Vynikajúca marhuľová roláda z piškótového cesta, ktorú budete mať hotovú do 30 minút.

Marhule sú vďaka svojej sladko-kyslej chuti dokonalé do mnohých koláčov. Dokonca aj do tejto rýchlej rolády, ktorú budete mať hotovú za polhodinu. Autor: Jana Pacnerová

10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

6 ks
vajce
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka

Plnka

podľa potreby
marhule
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Rolády sú výborným dezertom, ktorý môžete naservírovať ako na rôznych oslavách, tak aj doma po nedeľnom obede. Ich sladkú chuť dokonalo dopĺňa ovocie. V tomto recepte nájdete marhule, no ak by ste mali iné ovocie, pokojne použite to.

  1. Vajíčka rozbijeme a bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme cukor, všetko dobre vymiešame a postupne pridáme sneh a múku.
  2. Marhule očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na tenké pásiky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a osladíme.
  3. Na ovocie navrstvíme cesto, plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 °C približne 20 minút.
  4. Po upečení chvíľu počkáme a cesto ešte teplé zrolujeme do rolády.
  5. Roládu necháme vychladnúť a pred podávaním ju poprášime práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár