NajRecept.sk Torty Sladké torty Vynikajúca katalánska torta
Vynikajúca katalánska torta
Recept Vynikajúca katalánska torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Vanilkový maslový krém, bielková plnka a kakaový korpus. Vynikajúce spojenie chutí. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.7.2021

Vynikajúca katalánska torta

Vanilkový maslový krém, bielková plnka a kakaový korpus. Vynikajúce spojenie chutí. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
3 lyžice
polohrubá múka
1 lyžica
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva

Na poliatie:

200 g
kryštálový cukor
250 ml
voda

Krém:

500 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding
1 lyžica
hladká múka
4 ks
žĺtok
220 g
maslo
200 g
práškový cukor

Vrch:

4 ks
bielok
8 lyžíc
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame po lyžiciach zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Takto pripravené cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 25 cm. Dno formy sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  2. Vodu zvaríme a pridáme cukor. Miešaním ho rozpustíme a polejeme upečený korpus. Necháme vychladnúť.
  3. 400 ml mlieka dáme do hrnca a ohrejeme. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. V druhej miske si zmiešame 100 ml mlieka, žĺtky a pudingový prášok s múkou. Dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky a pridáme k horúcemu mlieku. Uvaríme hustý puding.
  4. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý hustý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu, ktorú navrstvíme na vychladnutý plát cesta. Pekne uhladíme.
  5. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a navrstvíme na krém. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár