NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Vylepšený recept na čučoriedkovú buchtu. Vďaka tvarohu bude nadýchaná a šťavnatá.
Vylepšený recept na čučoriedkovú buchtu. Vďaka tvarohu bude nadýchaná a šťavnatá.
Vylepšený recept na čučoriedkovú buchtu. Vďaka tvarohu bude nadýchaná a šťavnatá.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Upečte si chutnú čučoriedkovú buchtu, ktorá vďaka tvarohu zostane vláčna aj po niekoľkých dňoch. Na jej prípravu vám bude stačiť zopár základných surovín a čerstvé alebo sterilizované ovocie. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.8.2024

Vylepšený recept na čučoriedkovú buchtu. Vďaka tvarohu bude nadýchaná a šťavnatá.

Upečte si chutnú čučoriedkovú buchtu, ktorá vďaka tvarohu zostane vláčna aj po niekoľkých dňoch. Na jej prípravu vám bude stačiť zopár základných surovín a čerstvé alebo sterilizované ovocie. Autor: Jaroslava Fišarová

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Buchta

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao

Tvarohová plnka

250 g
mäkký tvaroh
1 ks
kyslá smotana
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 lyžica
práškový cukor
1 lyžice
polohrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Buchty a bublaniny patria medzi obľúbené dezerty, pretože sú rýchle a dajú sa pripraviť na nespočetne veľa rôznych spôsobov. Okrem ovocia ako sú čučoriedky, jahody alebo maliny môžete experimentovať napríklad aj s tvarohom.

  1. V mise zmiešame polohrubú múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a kakao.
  2. Do zmesi následne rozbijeme vajíčka a postupne pridávame mlieko a olej.
  3. Na plnku zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vajce, vanilkový a práškový cukor a polohrubú múku.
  4. Cesto vylejeme na plech. Zoberieme tvarohovú plnku, ktorú pomocou lyžice naberáme a robíme z nej kopčeky na cesto. Vrch posypeme čučoriekami alebo iným ovocím.
  5. Pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C približne 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár