Klasický vyprážaný syr je síce chutný, ale občas môže byť nuda. Nehovoriac o tom, že na sviatky sa hodí niečo slávnostnejšie a zaujímavejšie. Práve preto som syr zabalila do slaninkového županu, ktorý bol chrumkavý a jednoducho dokonalý.
Klasický vyprážaný syr je síce chutný, ale občas môže byť nuda. Nehovoriac o tom, že na sviatky sa hodí niečo slávnostnejšie a zaujímavejšie. Práve preto som syr zabalila do slaninkového županu, ktorý bol chrumkavý a jednoducho dokonalý.
Na vysmážanie spravidla používam klasický tvrdý syr (napríklad eidam), no tentokrát som ho vymenila za hermelín a nemohla som spraviť lepšie. Syr sa po tepelnej úprave krásne roztekal a v ústach rozplýval. Ja som ho pripravila na obed, no ideálny je aj ako sýtejšia večera.
Vysmažený hermelín môžete podávať s akoukoľvek prílohou. Ja som zvolila pečené zemiaky, no vhodné sú aj varené. Prípadne si k nemu pripravte hranolky. Ďalej nezabúdajte ani na omáčku – ideálna je tatárska alebo ovocná, napríklad brusnicová, figová alebo hrušková.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste