NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Výborný vyprážaný syr v chrumkavom slaninovom župane. Po eidame alebo goude už nesiahnete.
Výborný vyprážaný syr v chrumkavom slaninovom župane. Po eidame alebo goude už nesiahnete.
Recept Výborný vyprážaný syr v chrumkavom slaninovom župane. Po eidame alebo goude už nesiahnete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Klasický vyprážaný syr je síce chutný, ale občas môže byť nuda. Nehovoriac o tom, že na sviatky sa hodí niečo slávnostnejšie a zaujímavejšie. Práve preto som syr zabalila do slaninkového županu, ktorý bol chrumkavý a jednoducho dokonalý.

siky.silvia siky.silvia    ·   26.12.2024

Výborný vyprážaný syr v chrumkavom slaninovom župane. Po eidame alebo goude už nesiahnete.

Klasický vyprážaný syr je síce chutný, ale občas môže byť nuda. Nehovoriac o tom, že na sviatky sa hodí niečo slávnostnejšie a zaujímavejšie. Práve preto som syr zabalila do slaninkového županu, ktorý bol chrumkavý a jednoducho dokonalý.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
hermelín
podľa potreby
slanina
podľa potreby
múka
podľa potreby
vajce
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Na vysmážanie spravidla používam klasický tvrdý syr (napríklad eidam), no tentokrát som ho vymenila za hermelín a nemohla som spraviť lepšie. Syr sa po tepelnej úprave krásne roztekal a v ústach rozplýval. Ja som ho pripravila na obed, no ideálny je aj ako sýtejšia večera.

  1. Ako prvé spravíme v hermelíne menší otvor, cez ktorý budeme prevliekať slaninu. Otvor spravíme buď vykrajovačkou alebo pohárom.
  2. Syr obalíme v slanine a následne klasicky v trojobale.
  3. Obalený hermelín smažíme v horúcom tuku z oboch strán.

Vysmažený hermelín môžete podávať s akoukoľvek prílohou. Ja som zvolila pečené zemiaky, no vhodné sú aj varené. Prípadne si k nemu pripravte hranolky. Ďalej nezabúdajte ani na omáčku – ideálna je tatárska alebo ovocná, napríklad brusnicová, figová alebo hrušková.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár