NajRecept.sk Dezerty Múčniky Výborný krémeš z lístkového cesta
Výborný krémeš z lístkového cesta
Recept Výborný krémeš z lístkového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Popicháme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v rúre do zlatista na 150 stupňov. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   2.6.2021

Výborný krémeš z lístkového cesta

Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Popicháme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v rúre do zlatista na 150 stupňov. Autor: Lacusin

Suroviny
500 g
lístkové cesto
100 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
800 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
2 bal.
Zlatý klas
250 g
maslo
2 ks
smotana na šľahanie
1 ks
čokoláda na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Popicháme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v rúre do zlatista na 150 stupňov.
  2. Pripravíme si krém. Mlieko zohrejeme na ohni, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zlaté klasy. Následne pridáme žĺtky a privedieme do varu. Miešame, kým nám krém nestuhne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
  4. Navrstvíme na upečený plát lístkového cesta.
  5. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom a polejeme roztopenou čokoládou.
  6. Necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce horúcim nožom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár