NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Výborný dusený ružičkový kel so slaninou.
Výborný dusený ružičkový kel so slaninou.
Recept Výborný dusený ružičkový kel so slaninou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Bednářová

Ružičkový kel je jednou z tých ingrediencií, na ktoré mnohí často zabúdajú. Je to však škoda, pretože výborne chutí a dá sa pripraviť na desiatky spôsobov. Ja som ho tentokrát udusila a pridala k nemu opečenú slaninu. Autor: Jana Bednářová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   18.10.2024

Výborný dusený ružičkový kel so slaninou.

Ružičkový kel je jednou z tých ingrediencií, na ktoré mnohí často zabúdajú. Je to však škoda, pretože výborne chutí a dá sa pripraviť na desiatky spôsobov. Ja som ho tentokrát udusila a pridala k nemu opečenú slaninu. Autor: Jana Bednářová

10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
1/2 kg
ružičkový kel
25 dkg
anglická slanina
podľa potreby
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Dusený ružičkový kel je výborný na obed aj večeru. Hotový ho budete mať takmer okamžite. Sám o sebe sa hodí k rôznym mäsitým pokrmom, ako sú napríklad francúzske rezne alebo kuracie placky, no keď doň pridáte slaninu, spravíte z neho plnohodnotný a sýty chod.

  1. Kel očistíme od vrchných lístkov, sparíme vo vriacej vode a necháme odkvapkať.
  2. Na masle speníme na rezance nakrájanú slaninu, pridáme kel, osolíme a okoreníme.
  3. Kel podlejeme a dusíme, pokým nebude mäkký. 

Hotový dusený kel podávame samostatne alebo s akoukoľvek prílohou podľa chuti. Mne sa k nemu najviac hodia varené zemiaky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár