NajRecept.sk Dezerty Koláče Výborný banoffee pie. Karamelovo-šľahačkové pokušenie s banánom.
Výborný banoffee pie. Karamelovo-šľahačkové pokušenie s banánom.
Recept Výborný banoffee pie. Karamelovo-šľahačkové pokušenie s banánom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Krehký a hotový takmer okamžite. Na jeho prípravu vám bude stačiť len zopár ingrediencií. Banoffee pie je dokonalý na oslavy alebo dni, keď máte chuť na niečo dobré a sladké. Kombinácia šľahačky s banánmi a karamelom je nezameniteľná a zamilujete si ju na prvé ochutnanie.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.4.2025

Výborný banoffee pie. Karamelovo-šľahačkové pokušenie s banánom.

Krehký a hotový takmer okamžite. Na jeho prípravu vám bude stačiť len zopár ingrediencií. Banoffee pie je dokonalý na oslavy alebo dni, keď máte chuť na niečo dobré a sladké. Kombinácia šľahačky s banánmi a karamelom je nezameniteľná a zamilujete si ju na prvé ochutnanie.

30 min
Čas prípravy
Suroviny
200 g
maslové sušienky
80 g
maslo
1 ks
karamelové kondenzované mlieko
4 ks
banán
500 ml
smotana na šľahanie
podľa potreby
čokoláda alebo kakao
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Banoffee pie je známy aj pod slovenským označením "banánovo-karamelový koláč". Dezert bol dlhé roky populárny najmä v zahraničí, no vďaka svojej skvelej chuti a rýchlej príprave sa dostal pomerne rýchlo aj k nám. Určite ho vyskúšajte. Stojí za to.

  1. Ako prvé si pripravíme základ, ktorý je podobný ako v prípade cheesecake. Sušienky vložíme do mixéra a rozdrvíme ich.
  2. K sušienkam pridáme maslo, dôkladne premiešame a vlhkú zmes natlačíme do tortovej formy.
  3. Na sušienky vylejeme kondenzované mlieko. Ak nemáme karamelové, ale klasické, najprv ho uvaríme.
  4. Na karamelovú vrstvu nanesieme banány, ktoré sme očistili a nakrájali na hrubšie kolieska, a následne vyšľahanú smotanu.
  5. Takto pripravený banoffee pie uložíme do chladničky na niekoľko hodín a necháme stuhnúť.

Pred podávaním môžete vrch banánovo-karamelového koláča posypať kakaom alebo strúhanou čokoládou. Ak sa rozhodnete pre čokoládu, najlepšia je tmavá, ktorá na smotane nezanikne. Máte chuť ešte na nejaký dobrý nepečený dezert s banánmi? Vyskúšajte túto banánovú tortu s extra šľahačkovým krémom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár