Slaný koláč známy aj ako quiche robím rada najmä v tie dni, keď potrebujem niečo ľahké, zdravé a dobré. Skvelo sa tak hodí po vianočných sviatkoch, kedy sa na stole objavovali ťažké jedlá a veľké množstvo sladkých dezertov.
Slaný koláč známy aj ako quiche robím rada najmä v tie dni, keď potrebujem niečo ľahké, zdravé a dobré. Skvelo sa tak hodí po vianočných sviatkoch, kedy sa na stole objavovali ťažké jedlá a veľké množstvo sladkých dezertov.
Quiche má veľkú výhodu v tom, že si ho môžete upraviť presne podľa svojich predstáv. Ja doň pridávam klasickú múku, no ak by ste sa jej chceli vyhnúť, môžete ju nahradiť celozrnnou. Prípadne do koláča pridajte niečo navyše, napríklad baklažán alebo iný druh syra.
Pred podávaním chvíľu počkajte, kým quiche stuhne a až potom ho krájajte na trojuholníky. Jesť ho môžete samostatne, prípadne k nemu servírujte varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vlastných preferencií.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste