NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Plnené Výborné zemiakové lodičky na sedliacky spôsob
Výborné zemiakové lodičky na sedliacky spôsob
Recept Výborné zemiakové lodičky na sedliacky spôsob
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednoduchý pokrm, ktorý je takmer bez práce. Tieto zemiakové lodičky sú rýchle a chutia viac ako perfektne. U nás doma ich milujeme a často ich robím nielen na obed, ale aj ako expresnú večeru, keď nestíham. Ak máte radi zemiaky tak ako my, určite tento recept vyskúšajte.

siky.silvia siky.silvia    ·   29.5.2025

Výborné zemiakové lodičky na sedliacky spôsob

Jednoduchý pokrm, ktorý je takmer bez práce. Tieto zemiakové lodičky sú rýchle a chutia viac ako perfektne. U nás doma ich milujeme a často ich robím nielen na obed, ale aj ako expresnú večeru, keď nestíham. Ak máte radi zemiaky tak ako my, určite tento recept vyskúšajte.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Zemiaky:

podľa potreby
veľké zemiaky
podľa potreby
soľ
podľa potreby
maslo alebo masť
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
korenie na pečené zemiaky

Plnka:

podľa potreby
bryndza
podľa potreby
kyslá smotana
podľa potreby
cibuľka
podľa potreby
slanina
podľa potreby
klobása
podľa potreby
syr
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Plnené zemiakové lodičky sú veľmi univerzálne. Naplniť ich môžete teoreticky čímkoľvek podľa svojej chuti. Ja som zvolila kombináciu bryndze a kyslej smotany, ktorú som doplnila o ďalšie chutné suroviny, ako je cibuľka, slanina, klobása a syr. Výsledok bol skutočne dokonalý.

  1. Do hrnca dáme vodu, pridáme soľ a zemiaky predvaríme v šupke.
  2. Po vychladnutí zemiaky prerežeme po dĺžke a stred vydlabeme. Ten môžete použiť napríklad pri príprave plnky do zemiakov. Ja som ho dala do cesnakovej polievky, ktorú som v ten deň robila.
  3. Zemiaky potrieme rozpusteným maslom alebo masťou, do ktorej sme pridali pretlačený cesnak. Vrch posypeme korením na pečené zemiaky a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
  4. Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame bryndzu a kyslú smotanu. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, slaninu a klobásu.
  5. Takto pripravenou zmesou plníme zemiaky, ktoré ešte posypeme strúhaným syrom.
  6. Pripravené zemiaky vložíme do rúry a dáme finálne zapiecť.

Upečené zemiaky môžete servírovať samostatne. Sú dostatočne sýte. My si k nim doma zvyčajne pripravujeme šalát z čerstvej zeleniny a domáci dressing. Výborný je napríklad tento cesnakový, ktorý môžete použiť namiesto majonézy.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár