Oškvarkové pagáče sú tým najlepším pohostením na oslavy, stretnutia alebo dni, keď k vám príde návšteva. Skvelo chutia a na rozdiel od iného občerstvenia vedia aj dobre zasýtiť. Ja ich posledné roky robím na štýl slimákov, ktoré sú oveľa efektnejšie. Autor: Milada Sumková
Oškvarkové pagáče sú tým najlepším pohostením na oslavy, stretnutia alebo dni, keď k vám príde návšteva. Skvelo chutia a na rozdiel od iného občerstvenia vedia aj dobre zasýtiť. Ja ich posledné roky robím na štýl slimákov, ktoré sú oveľa efektnejšie. Autor: Milada Sumková
Príprava oškvarkových slimákov nie je vôbec náročná. Po tom, ako vám vykysne cesto, ich stačí len naplniť oškvarkami, zatočiť a dať piecť. Povrch spravidla zdobím rascou, no ak vám nechutí, môžete ju úplne vynechať alebo namiesto nej zvoliť sezam.
Oškvarkové pagáče chutia najlepšie tesne po upečení. Okrem skvelej chuti potešia aj pekným vzhľadom, vďaka ktorému sa budú vynímať na každom slávnostnom stole. Ak by ste okrem nich chceli na stole aj niečo iné, môžete vyskúšať napríklad oškvarkové rožky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste