NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Výborné odpaľované venčeky s vanilkovým krémom a šľahačkou.
Výborné odpaľované venčeky s vanilkovým krémom a šľahačkou.
Recept Výborné odpaľované venčeky s vanilkovým krémom a šľahačkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Helča Kočovská

Odpaľované venčeky sú skvelé po výdatnom obede, ku káve alebo len tak, keď máte chuť na niečo dobré a sladké. Ich príprava je o niečo náročnejšia, no výsledok stojí rozhodne za to. Ak si chcete byť istí, že sa vám podaria, vyskúšajte tento overený recept. Autor: Helča Kočovská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.9.2024

Výborné odpaľované venčeky s vanilkovým krémom a šľahačkou.

Odpaľované venčeky sú skvelé po výdatnom obede, ku káve alebo len tak, keď máte chuť na niečo dobré a sladké. Ich príprava je o niečo náročnejšia, no výsledok stojí rozhodne za to. Ak si chcete byť istí, že sa vám podaria, vyskúšajte tento overený recept. Autor: Helča Kočovská

50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

100 g
maslo
štipka
soľ
320 ml
voda
230 g
hladká múka
5 ks
vajce

Krém

500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový puding
podľa chuti
rum
podľa chuti
cukor
125 g
maslo
1 ks
33 % šľahačka
na ozdobu
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Vanilkové venčeky majú príjemnú sladkú chuť a krehké cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku. Vďaka tomu, že sú výborné a veľmi pekne vyzerajú, ich môžete pokojne pripraviť aj ako dezert na oslavu či rodinné posedenie.

  1. V hrnci s vodou a soľou necháme rozpustiť maslo. Hneď, ako sa voda začne variť, odstavíme ju, pridáme hladkú múku a miešame, kým nezmiznú hrudky.
  2. Hrniec vrátime na sporák a miešame 2 až 3 minúty, aby sa odparila prebytočná voda. Hotové cesto, ktoré drží pokope a odlepuje sa od hrnca, presunieme do misy a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým z mlieka, dvoch pudingových práškov a cukru podľa chuti uvaríme puding. Pri varení pridáme aj trochu rumu. Po vychladnutí puding vyšľaháme spolu s maslom.
  4. Do vychladnutého cesta, ktoré nesmie byť príliš riedke ani tuhé, postupne zapracujeme vajcia.
  5. Cesto preložíme do cukrárenského vrecka so špičkou a začneme ho nanášať na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko by malo mať dve vrstvy cesta.
  6. Pripravené kolieska pečieme približne 20 minút pri teplote 180 až 200 °C. Počas pečenia rúru neotvárame.
  7. Kolieska necháme vychladnúť. Potom ich rozkrojíme, naplníme pudingovým krémom, na ktorý nanesieme vyšľahanú šľahačku a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár