NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou plnkou a sušenými malinami.
Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou plnkou a sušenými malinami.
Recept Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou plnkou a sušenými malinami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Xénia Portášová

Nemáte radi zdĺhavé vykrajovanie vianočných koláčikov a ich pečenie? Vyskúšajte tieto nepečené košíčky. Hotové ich budete mať do pár minút. Čokoládový základ dopĺňa kokosová plnka, ktorá sa rozplýva na jazyku. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.11.2024

Výborné nepečené čokoládové košíčky s kokosovou plnkou a sušenými malinami.

Nemáte radi zdĺhavé vykrajovanie vianočných koláčikov a ich pečenie? Vyskúšajte tieto nepečené košíčky. Hotové ich budete mať do pár minút. Čokoládový základ dopĺňa kokosová plnka, ktorá sa rozplýva na jazyku. Autor: Xénia Portášová

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Čokoládový základ

1 ks
Cera
1 ks
BB puding (prášok)
2 lyžice
kakao
podľa potreby
čokoláda
250 g
práškový cukor

Plnka

50 g
strúhaný kokos
50 g
mleté piškóty
150 g
práškový cukor
100 ml
mlieko
50 ml
rum

Na ozdobu

podľa potreby
sušené maliny
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Čokoládové košíčky s kokosovou plnkou skvelo chutia a ešte lepšie vyzerajú. Ozdobiť ich môžete čímkoľvek podľa svojej fantázie. Ja mám rada sušené maliny, no použiť môžete akékoľvek iné ovocie, orechy, nasekanú bielu čokoládu či farebné posýpky.

  1. Nad parou rozpustíme Ceru, BB puding (prášok), kakao, čokoládu a práškový cukor. 
  2. V mise zmiešame strúhaný kokos, mleté piškóty a práškový cukor. Suchú zmes zalejeme mliekom a rumom a vytvoríme plnku.
  3. Na spodok košíčkov dáme trochu čokoládového základu, ktorý sme si pripravili v kroku č. 1. Na ten aplikujeme trochu plnky a následne znova zalejeme čokoládou.
  4. Vrch košíčkov ozdobíme sušenými malinami alebo čímkoľvek iným podľa svojich predstáv.

Košíčky necháme stuhnúť a následne ich skladujeme na tmavom a chladnom mieste, kde nám vydržia niekoľko týždňov, rovnako ako iné vianočné pečivo.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár