Tieto sladké a jemné slimáky sú ako stvorené na začiatok dňa alebo vtedy, keď v rýchlosti neviete, čo by ste si dali na desiatu alebo olovrant. Cesto je nadýchané a sladké, pričom ho perfektne dopĺňa chrumkavý mak navrchu.
Tieto sladké a jemné slimáky sú ako stvorené na začiatok dňa alebo vtedy, keď v rýchlosti neviete, čo by ste si dali na desiatu alebo olovrant. Cesto je nadýchané a sladké, pričom ho perfektne dopĺňa chrumkavý mak navrchu.
Makové slimáky si zamilujú dospelí aj deti. Jesť ich môžete samostatne, napríklad k horúcemu kakau, no výborne chutia aj vtedy, keď ich natriete maslom, Nutellou alebo džemom. Ja na ne najradšej dávam tento jahodový džem bez chémie.
Po upečení nechajte slimáky vychladnúť a môžete ich podávať. V prípade, že by sa vám zdali príliš veľké, cesto môžete rozdeliť na viacero častí, nie iba na osem. Snažte sa ale, aby boli jednotlivé časti rovnaké alebo aspoň podobné. Pomôcť si môžete kuchynskou váhou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste