NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Výborné linecké koláče s kávovou príchuťou a maslovým krémom, na ktorý vám stačia len 4 suroviny.
Výborné linecké koláče s kávovou príchuťou a maslovým krémom, na ktorý vám stačia len 4 suroviny.
Recept Výborné linecké koláče s kávovou príchuťou a maslovým krémom, na ktorý vám stačia len 4 suroviny.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Xénia Portášová

Linecké koláče som tento rok pripravila na viacero spôsobov. Okrem tých klasických, ktoré som plnila marmeládou, som vytvorila aj tieto ochutené kávou a dekorované kávovým zrnom. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.12.2024

Výborné linecké koláče s kávovou príchuťou a maslovým krémom, na ktorý vám stačia len 4 suroviny.

Linecké koláče som tento rok pripravila na viacero spôsobov. Okrem tých klasických, ktoré som plnila marmeládou, som vytvorila aj tieto ochutené kávou a dekorované kávovým zrnom. Autor: Xénia Portášová

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké koláče:

500 g
hladká múka
250 g
maslo
250 g
práškový cukor
2 ks
žĺtky
1 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
mletá káva

Náplň:

podľa potreby
maslo
podľa potreby
práškový cukor
podľa potreby
rum
podľa potreby
mletá káva

Poleva

podľa potreby
čokoláda
podľa potreby
tuk
podľa potreby
mletá káva

Na ozdobenie:

podľa potreby
kávové zrná v čokoláde
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Kávové linecké som zlepovala maslovým krémom. Ten spravil z inak jednoduchých vianočných koláčov výborný dezert. Príprava tohto receptu je síce dlhšia ako toho klasického, no rozhodne sa oplatí vyskúšať.

  1. Všetky suroviny na linecké koláče zmiešame a vypracujeme pevné cesto, z ktorého vykrajujeme oválne tvary. Tie kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, rumom a mletou kávou. Hotovým krémom plníme vychladnuté linecké koláčiky a necháme stuhnúť.
  3. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a trochou mletej kávy. Koláčiky omočíme v čokoláde, dekorujeme kávovým zrnom a necháme znova stuhnúť.

Pre ešte lepší efekt môžeme koláče namiesto tmavej čokolády oblievať bielou. Na tej vynikne kávové zrno oveľa lepšie. Hotové koláčiky skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na chladnom mieste, pričom si pri manipulácii dávame pozor, aby z nich neodpadlo kávové zrno.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár