NajRecept.sk Dezerty Múčniky Výborné grófkine rezy
Výborné grófkine rezy
Recept Výborné grófkine rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Fantázia, milujem starodávne recepty, ktoré sú vynikajúce a nie sú vôbec na prípravu zložité. Heru môžete zameniť za maslo, ak nemáte radi stužené tuky. Ja sa priznám, niekedy používam Heru, niekedy maslo, s maslom mi koláčik chutí viac, je vláčnejší. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na škoricu, tá dodá luxusnú vôňu a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   14.6.2021

Výborné grófkine rezy

Fantázia, milujem starodávne recepty, ktoré sú vynikajúce a nie sú vôbec na prípravu zložité. Heru môžete zameniť za maslo, ak nemáte radi stužené tuky. Ja sa priznám, niekedy používam Heru, niekedy maslo, s maslom mi koláčik chutí viac, je vláčnejší. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na škoricu, tá dodá luxusnú vôňu a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
hladká múka
250 g
hera
4 ks
vajce (žĺtky a bielky zvlášť)
150 g
práškový cukor
3/4 bal.
prášok do pečiva
4 ks
jablko
1 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Múku preosejeme cez sito do misky, pridáme mäkkú heru alebo maslo, pridáme žĺtky, práškový cukor, prášok do pečiva a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve časti v pomere 1: 2. Menšiu časť dáme do mrazničky.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Väčšie cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, cesto je tenké, ale takto to má byť. Navrstvíme jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a na to sneh z bielkov a potom nastrúhame cesto z mrazničky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty