Fánky, známe aj ako Božie milosti, sú tradičné pečivo, ktoré u nás doma pripravujem nielen na fašiangy, ale aj počas iných dní v roku. Jednoducho mu neviem odolať. Jemné vyprážané cesto obalené v cukre je dokonalé a zapáči sa dospelým aj deťom.
Fánky, známe aj ako Božie milosti, sú tradičné pečivo, ktoré u nás doma pripravujem nielen na fašiangy, ale aj počas iných dní v roku. Jednoducho mu neviem odolať. Jemné vyprážané cesto obalené v cukre je dokonalé a zapáči sa dospelým aj deťom.
Fánky sú spolu so šiškami fašiangovou klasikou. Tým ale, že nie sú z kysnutého cesta, je ich príprava o niečo rýchlejšia a jednoduchšia. Tvary fánok, ktoré zvolíte, sa odvíjajú od vašich preferencií. Ja som tentokrát stavila na štvorce.
Ak máte radi škoricu, namiesto vanilkového cukru môžete na obaľovanie použiť škoricový. A v prípade, že chcete s fánkami mierne zaexperimentovať a pridať do cesta napríklad pivo, vyskúšajte tento recept.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste