NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Výborné čokoládové rožky s orechmi. Vďaka maslu sú vláčne a rozplývajú sa na jazyku.
Výborné čokoládové rožky s orechmi. Vďaka maslu sú vláčne a rozplývajú sa na jazyku.
Recept Výborné čokoládové rožky s orechmi. Vďaka maslu sú vláčne a rozplývajú sa na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Čokoládové rožky patria u nás medzi najpopulárnejšie vianočné pečivo. Okrem toho, že skvelo chutia, sú taktiež veľmi pekné, takže skrášlia nejeden sviatočne ozdobený stôl. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.10.2024

Výborné čokoládové rožky s orechmi. Vďaka maslu sú vláčne a rozplývajú sa na jazyku.

Čokoládové rožky patria u nás medzi najpopulárnejšie vianočné pečivo. Okrem toho, že skvelo chutia, sú taktiež veľmi pekné, takže skrášlia nejeden sviatočne ozdobený stôl. Autor: Alena Borchová

30 min
Čas prípravy
16 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
hladká múka špeciál
200 g
pomleté vlašské orechy
60 g
práškový cukor
2 ks
vanilkový cukor
2 ks
žĺtky
100 g
horká čokoláda
200 g
maslo alebo Hera
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
16 min
Čas varenia

Čokoládové rožky mám rada nielen pre ich skvelú chuť, ale aj pre to, že si ich viem prispôsobiť presne podľa svojej chuti. Na rozdiel od iného vianočného pečiva, ako sú napríklad linecké koláčiky alebo medovníky, sú univerzálne, takže si rozumejú s rôznymi polevami aj posýpkami.

  1. Múku zmiešame s pomletými orechmi a práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Do suchej zmesi pridáme žĺtky, horkú čokoládu, ktorú sme rozpustili vo vodnom kúpeli a zmäknuté maslo alebo Heru. Vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
  3. Z odležaného cesta si následne odtŕhame alebo odkrajujeme menšie časti, ktoré tvarujeme do rožkov. Niektoré z nich môžeme pred pečením prejsť valčekom, aby boli ploché. Pripravené rožky pečieme pri teplote 180 °C približne 16 minút.

Hotové rožky zdobíme tmavou a bielou čokoládou, polevou z medovníkov a kokosom. Hotové ich skladujeme v chlade a tme.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár