NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Výborná pomaly pečená krkovička. Maslo a domáci kečup spravia v recepte zázraky.
Výborná pomaly pečená krkovička. Maslo a domáci kečup spravia v recepte zázraky.
Výborná pomaly pečená krkovička. Maslo a domáci kečup spravia v recepte zázraky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Krkovička na cibuli a cesnaku je skvelým obedom a večerou. Pripraviť ju môžete počas bežných aj sviatočných dní. Skvelo zasýti a vďaka výbornej chuti si ju zamiluje úplne každý. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.1.2025

Výborná pomaly pečená krkovička. Maslo a domáci kečup spravia v recepte zázraky.

Krkovička na cibuli a cesnaku je skvelým obedom a večerou. Pripraviť ju môžete počas bežných aj sviatočných dní. Skvelo zasýti a vďaka výbornej chuti si ju zamiluje úplne každý. Autor: Michaela Žítková

20 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny

Krkovička:

podľa potreby
krkovička
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté farebné korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
kečup
podľa potreby
maslo
podľa potreby
voda
podľa potreby
cesnak
podľa potreby
cibuľa

Šalát:

podľa potreby
baby uhorka
podľa potreby
červená cibuľa
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ
podľa chutí
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia

Príprava tohto obeda alebo večere nie je vôbec náročná, pričom ňou potešíte každého člena rodiny. Mäso stačí len dobre ochutiť a následne ho dať do remosky, ktorá za vás spraví väčšinu práce.

  1. Krkovičku naklepeme, osolíme a ochutíme farebným korením.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, kečup (ja som použila domáci od kamarátky), kúsok masla, cesnak, cibuľu a všetko podlejeme trochou vody.
  3. Takto pripravené mäso dáme piecť do remosky na približne 1,5 hodiny.
  4. Na uhorkový šalát nakrájame uhorku a červenú cibuľu, ktoré ochutíme zálievkou z octu, cukru, soli a mletého čierneho korenia.

Krkovičku som tentokrát servírovala so šalátom a zemiakovou kašou, ktorú som ochutila soľou, maslom a kurkumou. Ak by sa vám však kašu nechcelo pripravovať, môžete si k mäsu uvariť len zemiaky, na ktoré dáte trochu masla.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár