NajRecept.sk Dezerty Koláče Výborná palacinková roláda s nadýchaným šľahačkovým krémom a jemnou čokoládovou polevou.
Výborná palacinková roláda s nadýchaným šľahačkovým krémom a jemnou čokoládovou polevou.
Recept Výborná palacinková roláda s nadýchaným šľahačkovým krémom a jemnou čokoládovou polevou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchá palacinková roláda, ktorá poteší každú návštevu. Keď videl tento dezert môj manžel, mal hlavu v smútku, čo za novinky skúšam. Po ochutnaní bol však milo prekvapený, že je to naozaj dobrota. Krém je jemný a chutný, ľahko čokoládový a k tomu ešte kakaové palacinky. Čokoládovú polevu som obohatila nasekanými arašidmi, no vy ich môžete aj vynechať. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   4.3.2025

Výborná palacinková roláda s nadýchaným šľahačkovým krémom a jemnou čokoládovou polevou.

Jednoduchá palacinková roláda, ktorá poteší každú návštevu. Keď videl tento dezert môj manžel, mal hlavu v smútku, čo za novinky skúšam. Po ochutnaní bol však milo prekvapený, že je to naozaj dobrota. Krém je jemný a chutný, ľahko čokoládový a k tomu ešte kakaové palacinky. Čokoládovú polevu som obohatila nasekanými arašidmi, no vy ich môžete aj vynechať. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
30 g
kryštálový cukor
10 g
kakao
100 g
hladká múka
300 g
mlieko
30 g
maslo

Krém:

70 g
čokoláda
70 g
smotana na šľahanie
250 g
smotana na šľahanie
70 g
práškový cukor

Vrch:

100 g
čokoláda
30 g
kokosový olej
podľa chuti
nasekané arašidy
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Palacinková roláda je zaujímavým dezertom, ktorý je rýchly, jednoduchý a výborne chutí. U mňa doma mal úspech, takže viem, že ho budem už čoskoro robiť znova. Tentokrát možno aj s nejakou obmenou – napríklad s bielou čokoládou.

  1. Všetky suroviny na prípravu palacinkového cesta vymiešame do hladkej hmoty bez hrudiek. Palacinky pečieme najlepšie na štvorcovej alebo obdĺžnikovej panvici a ukladáme ich bokom, aby vychladli. 
  2. 70 g čokolády zalejeme 70 g smotany na šľahanie, ktorú sme vopred ohriali až po bod varu. Čokoládu miešaním v smotane rozpustíme a odložíme bokom vychladnúť. Po vychladnutí ju pridáme do smotany (250 g) na šľahanie a pridáme aj práškový cukor. Vyšľaháme hladký krém. 
  3. Palacinky poukladáme na pracovnú dosku tak, aby sa jedna strana s druhou prekrývali a vytvoríme tak dlhý pás, ktorý potrieme krémom a zrolujeme do rolády. Roládu preložíme do fóliou vystlanej formy na pečenie, zabalíme ju z každej strany a odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je veľmi jemná, no tuhnutím v chladničke sa všetko spojí a spevní. 
  4. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc alebo aspoň na 2 – 3 hodiny.
  5. Vrch potom polejeme rozpustenou čokoládou s kokosovým olejom, do ktorej sme pridali nasekané orechy. Necháme zatuhnúť.

Keď roláda stuhne, môžete ju krájať na tenšie alebo hrubšie pásiky – všetko sa odvíja od vašich predstáv. A ak by ste mali chuť na niečo slané, môžete vyskúšať tieto palacinky s cesnakom, syrom a bylinkami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár