NajRecept.sk Sviatočné pečenie Silvester a Nový rok Výborná budapeštianská nátierka z tvarohu a smotany. Suroviny stačí len zmiešať a môžete podávať.
Výborná budapeštianská nátierka z tvarohu a smotany. Suroviny stačí len zmiešať a môžete podávať.
Recept Výborná budapeštianská nátierka z tvarohu a smotany. Suroviny stačí len zmiešať a môžete podávať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Nátierka Budapešť je výbornou voľbou ako občerstvenie na Silvestra, rýchle raňajky alebo chutná večera. Doma ju robím pravidelne a vždy sa celá okamžite zje. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.12.2024

Výborná budapeštianská nátierka z tvarohu a smotany. Suroviny stačí len zmiešať a môžete podávať.

Nátierka Budapešť je výbornou voľbou ako občerstvenie na Silvestra, rýchle raňajky alebo chutná večera. Doma ju robím pravidelne a vždy sa celá okamžite zje. Autor: Michaela Žítková

15 min
Čas prípravy
Suroviny
1 ks
tvaroh
2 lyžice
kyslá smotana
1 ks
červená cibuľa
podľa potreby
nakladaná červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
biele mleté korenie
podľa potreby
maslo
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
údená mletá červená paprika
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy

Prípravy na Silvester sú u nás v plnom prúde, preto skúšam pripravovať rôzne nátierky. Medzi ne patrí aj táto nátierka Budapešť, ktorá má vďaka kyslej smotane príjemne krémovú konzistenciu.

  1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme obe mleté červené papriky a stiahneme z ohňa.
  2. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a ochutíme soľou a bielym mletým korením.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a pridáme k tvarohovo-smotanovej zmesi.
  4. Následne pridáme nakrájanú nakladanú červenú papriku, rozpustené maslo, všetko dôkladne premiešame a nátierku podávame.

Nátierka chutí výborne na čerstvom pečive, domácom chlebe alebo opečenej hrianke. Ideálna je napríklad na raňajky alebo ako jednohubky na oslavy či Silvestra. Veľmi dobre si rozumie aj s čerstvou zeleninou, preto ju k nej nezabudnite servírovať. Vhodná je napríklad červená paprika alebo jarná cibuľka.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár