NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Výborná jablková plnka do koláčov a štrúdlí, ktorá dodá vašim dezertom neodolateľnú chuť.
Výborná jablková plnka do koláčov a štrúdlí, ktorá dodá vašim dezertom neodolateľnú chuť.
Recept Výborná jablková plnka do koláčov a štrúdlí, ktorá dodá vašim dezertom neodolateľnú chuť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Anna Luptáková

Jablková plnka hotová, môžu sa piecť štrúdle a koláče. Ja ju mám veľmi rada, pretože stačí len otvoriť pohár a rovno ju použiť. Bez toho, aby som kupovala jablká v obchode, čistila ich a strúhala. Autor: Anna Luptáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.9.2024

Výborná jablková plnka do koláčov a štrúdlí, ktorá dodá vašim dezertom neodolateľnú chuť.

Jablková plnka hotová, môžu sa piecť štrúdle a koláče. Ja ju mám veľmi rada, pretože stačí len otvoriť pohár a rovno ju použiť. Bez toho, aby som kupovala jablká v obchode, čistila ich a strúhala. Autor: Anna Luptáková

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
jablko
3 dcl
voda
10 ks
klinčeky
1 lyžička
škorica
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Jablkovú plnku môžete jesť samostatne, prípadne ju môžete pridať do obľúbených koláčov a štrúdlí. Ide o výborné riešenie v čase, keď vám v záhrade dozrelo veľa jabĺk a neviete, čo s nimi.

  1. Jablká očistíme, ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a dáme do hrnca.
  2. K jablkám pridáme vodu, klinčeky a škoricu, a varíme približne 30 minút.
  3. Do hrnca pridáme kryštálový a vanilkový cukor, a poriadne premiešame.
  4. Jablkovú zmes ešte horúcu plníme do pohárov a sterilizujeme približne 15 minút.
  5. Poháre necháme vychladnúť a následne skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár