U nás sa toto jedlo volá huspenina, niekto tomu hovorí aspik a videla som už aj názvy sulc a studená. V mojom okolí sa v každej rodine varí huspenina inak. Niekto varí huspeninu len zo surových koží a nôh, ja kombinujem surové mäso s údeným a napríklad moja svokra varí huspeninu iba z údeného mäsa. Huspenina sa u nás kedysi robila len v zime po zabíjačke, keď sme mali domáce údené mäso. Pamätám sa, ako moja babička vždy postavila velikánsky hrniec plný kože a mäsa na sporák, v ktorom sa kúrilo drevom a celý deň pomaličky varila. Teraz varím huspeninu už len z kúpených surovín, preto som si tento rodinný recept upravila podľa svojich predstáv, ale vy si huspeninu pokojne môžete variť aj tým pomalým starodávnym spôsobom... Autor: Janaha
U nás sa toto jedlo volá huspenina, niekto tomu hovorí aspik a videla som už aj názvy sulc a studená. V mojom okolí sa v každej rodine varí huspenina inak. Niekto varí huspeninu len zo surových koží a nôh, ja kombinujem surové mäso s údeným a napríklad moja svokra varí huspeninu iba z údeného mäsa. Huspenina sa u nás kedysi robila len v zime po zabíjačke, keď sme mali domáce údené mäso. Pamätám sa, ako moja babička vždy postavila velikánsky hrniec plný kože a mäsa na sporák, v ktorom sa kúrilo drevom a celý deň pomaličky varila. Teraz varím huspeninu už len z kúpených surovín, preto som si tento rodinný recept upravila podľa svojich predstáv, ale vy si huspeninu pokojne môžete variť aj tým pomalým starodávnym spôsobom... Autor: Janaha
Môj blog: Recepty z mojej kuchyne
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste