NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiaková kaša Výborná bravčová sekaná so zemiakovou kašou. Dokonalá česká klasika, ktorú si zamilujete.
Výborná bravčová sekaná so zemiakovou kašou. Dokonalá česká klasika, ktorú si zamilujete.
Recept Výborná bravčová sekaná so zemiakovou kašou. Dokonalá česká klasika, ktorú si zamilujete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blanča

Dnes sme u nás mali chutný a sýty obed – bravčovú sekanú so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom. Po všetkom sa len tak zaprášilo, preto som si povedala, že sa s vami podelím o recept.

Blanča Blanča    ·   1.9.2024

Výborná bravčová sekaná so zemiakovou kašou. Dokonalá česká klasika, ktorú si zamilujete.

Dnes sme u nás mali chutný a sýty obed – bravčovú sekanú so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom. Po všetkom sa len tak zaprášilo, preto som si povedala, že sa s vami podelím o recept.

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Bravčová sekaná

podľa potreby
zmes mletého mäsa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
drvená rasca
podľa chuti
majorán
podľa chuti
cesnak
podľa potreby
vajce
podľa potreby
cibuľa
podľa potreby
lahôdková cibuľa
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
šunkový salám
podľa potreby
kápia

Zemiaková kaša

podľa potreby
zemiaky
podľa potreby
mlieko
podľa potreby
maslo

Uhorkový šalát

podľa potreby
uhorky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa potreby
voda
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Ak neviete, čo na obed alebo sýtu večeru, pripravte si túto bravčovú sekanú. Ja som k nej podávala zemiakovú kašu a na oživenie uhorkový šalát. Ak by ste však náhodou nemali uhorky, môžete si pripraviť šalát z akejkoľvek inej zeleniny.

  1. Z mletého mäsa, soli, mletého čierneho korenia, drvenej rasce, majoránu, cesnaku, vajca, cibule a strúhanky si pripravíme zmes, ktorú dáme na chvíľu odležať do chladničky.
  2. Odležanú zmes rozložíme na fóliu a naplníme šunkovým salámom, varenými vajcami, lahôdkovou cibuľou a kápiou, a všetko zrolujeme.
  3. Hotovú sekanú dáme na plech a pečieme na 200 °C približne 15 minút. Potom teplotu znížime na 175 °C a pečieme dozlata.
  4. Na zemiakovú kašu si očistíme zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody. Keď sú mäkké, scedíme ich, pridáme k nim ohriate mlieko, maslo a vyšľaháme.
  5. Uhorkový šalát si pripravíme tak, že očistíme uhorky, nahrubo ich nastrúhame a osolíme. Necháme ich odležať a následne do nich pridáme zálievku, ktorú sme si pripravili z vody, cukru, octu a mletého čierneho korenia.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár