NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Výborný a jednoduchý Raffaello krém. Skvelo chutí a je vhodný do všetkých vianočných koláčov.
Výborný a jednoduchý Raffaello krém. Skvelo chutí a je vhodný do všetkých vianočných koláčov.
Recept Výborný a jednoduchý Raffaello krém. Skvelo chutí a je vhodný do všetkých vianočných koláčov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Ak neviete, čím plniť vianočné pečivo, stavte na Raffaello plnku. Tá je krémová, sladká a výborne doplní aj klasické dezerty či rôzne koláče. Stačiť vám na ňu bude zopár ingrediencií a pár minút z celého dňa. Autor: Margita Markovičová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.12.2024

Výborný a jednoduchý Raffaello krém. Skvelo chutí a je vhodný do všetkých vianočných koláčov.

Ak neviete, čím plniť vianočné pečivo, stavte na Raffaello plnku. Tá je krémová, sladká a výborne doplní aj klasické dezerty či rôzne koláče. Stačiť vám na ňu bude zopár ingrediencií a pár minút z celého dňa. Autor: Margita Markovičová

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
maslo
200 g
biela čokoláda
1 bal.
salko
70 g
jemne strúhaný kokos
150 g
mleté mandle
podľa potreby
vanilkový struk
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Raffaello plnka je univerzálna a hodí sa snáď do všetkých vianočných koláčikov. Plniť ňou môžete nielen piškótové rolády alebo iné dezerty, ale pokojne aj menšie pečivo, ako sú linecké koláčiky.

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s bielou čokoládou a odstavíme.
  2. Do roztopenej čokolády pridáme salko (nevarené) a poriadne zašľaháme.
  3. Následne do zmesi pridáme kokos, mandle, všetko znova prešľaháme a ochutíme buď vanilkovou esenciou alebo vanilkovým strukom.
  4. Plnku necháme vychladnúť a buď ju rovno použijeme (je dosť pevná), alebo ju dáme na chvíľu do chladničky. Ja som ju hneď používala.

Raffaello krém je výborný a skvelo sa s ním pracuje. Myslite však na to, že jeho súčasťou je maslo, preto musíte koláče, ktoré ním naplníte, skladovať na chladnom mieste. Vďaka tomu si zachová svoju výbornú chuť a vydrží celé sviatky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár