NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Vrstvená torta s jemným čokoládovo-banánovým krémom.
Vrstvená torta s jemným čokoládovo-banánovým krémom.
Recept Vrstvená torta s jemným čokoládovo-banánovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Kombinácia čokolády a banánov je jednoducho dokonalá. Zvolila som ju preto aj v prípade tejto torty, ktorú som piekla na rodinnú oslavu. Mäkký a šťavnatý korpus dopĺňa jemný sladký krém, ktorým som ho následne aj celý potrela a dekorovala.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   7.2.2025

Vrstvená torta s jemným čokoládovo-banánovým krémom.

Kombinácia čokolády a banánov je jednoducho dokonalá. Zvolila som ju preto aj v prípade tejto torty, ktorú som piekla na rodinnú oslavu. Mäkký a šťavnatý korpus dopĺňa jemný sladký krém, ktorým som ho následne aj celý potrela a dekorovala.

50 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
8 g
vanilkový cukor
130 ml
vlažná voda
130 ml
rastlinný olej
300 g
hladká múka
12 g
prášok do pečiva
40 g
kakao

Krém:

300 g
mliečna čokoláda
500 g
banán
1 ks
citrón (iba šťava z neho)
3 lyžice
rum
500 ml
smotana na šľahanie

Na potretie korpusu:

podľa potreby
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Ak nechcete kupovať na narodeninovú alebo akúkoľvek inú oslavu tortu, môžete si pripraviť túto, ktorá je rýchla a veľmi dobrá. Ak by sa vám zdala príliš jednoduchá, stačí ju len doplniť o čerstvé ovocie. Ríbezle, čučoriedky alebo maliny môžete umiestniť navrch alebo priamo do krému.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov zas pridáme cukor a vyšľaháme ich do peny. Potom prisypeme vanilkový cukor, prilejeme vlažnú vodu a znova šľaháme. Počas šľahania postupne prilievame olej.
  2. Do žĺtkovej zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom. Všetko premiešame a potom po častiach zapracujeme sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme 40 až 45 minút pri teplote 175 až 180 °C.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť. Keď sa tak stane, odkrojíme z neho vrchnú nerovnú časť a dvakrát ho pozdĺžne prekrojíme.
  4. Krém: Rozpustíme mliečnu čokoládu, ku ktorej pridáme popučené banány a premiešame. Potom pridáme šťavu z citróna, rum, vyšľahanú smotanu a znova miešame.
  5. Každú vrstvu korpusu potrieme mliekom a nanesieme na ňu krém. Ten si rozdelíme tak, aby nám zostalo trochu aj na obalenie torty zvonka. Hotovú tortu dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo ideálne na celú noc.

Tortu ozdobte podľa svojich vlastných preferencií. Použiť môžete čokoládové guľôčky, farebnú posýpku alebo čerstvé ovocie. Pre ešte krajší vzhľad môžete vyšľahať trochu smotany a spraviť z nej navrchu torty menšie kopčeky.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár