NajRecept.sk Dezerty Koláče Voňavý jablkovo-hruškový crumble so škoricou a chrumkavou krustou.
Voňavý jablkovo-hruškový crumble so škoricou a chrumkavou krustou.
Recept Voňavý jablkovo-hruškový crumble so škoricou a chrumkavou krustou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Jablkovo-hruškový crumble je jednoduchý dezert, ktorý spája jemnú chuť hrušiek s kyslastými tónmi jabĺk. Charakteristický je chrumkavou mrvenicou na povrchu a tým, že ho môžete podávať so zmrzlinou, šľahačkou alebo jogurtom.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.9.2024

Voňavý jablkovo-hruškový crumble so škoricou a chrumkavou krustou.

Jablkovo-hruškový crumble je jednoduchý dezert, ktorý spája jemnú chuť hrušiek s kyslastými tónmi jabĺk. Charakteristický je chrumkavou mrvenicou na povrchu a tým, že ho môžete podávať so zmrzlinou, šľahačkou alebo jogurtom.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

120 g
ovsené vločky
120 g
špaldová múka
100 g
maslo
100 g
trstinový cukor

Náplň

6 ks
jablko
1 ks
hruška
2 lyžice
trstinový cukor
1 lyžička
mletá škorica
1 lyžica
maslo
1/2 ks
citrón
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Crumble je výbornou voľbou pre každého, kto nemá veľa času alebo nechce tráviť dlhý čas miesením a vaľkaním cesta. Pri tomto dezerte stačí zmiešať potrebné suroviny a naniesť ich na očistené a nakrájané ovocie. My sme tentokrát zvolili jablká a hrušky, ktoré spolu so škoricou vytvárajú dokonalú harmóniu.

  1. Jablká a hrušku zbavíme stopiek, umyjeme a nakrájame na polmesiačiky. Ak má ovocie hrubú a tvrdú šupku, pred krájaním ho ošúpeme.
  2. Pripravené ovocie zmiešame s trstinovým cukrom, mletou škoricou, rozpusteným maslom a šťavou z citróna.
  3. V druhej mise zmiešame múku s ovsenými vločkami a cukrom. Následne pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme mokrú zmes s menšími hrudkami.
  4. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vložíme do nej ovocie. Naň navrstvíme cesto a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 40 minút.
  5. Crumble môžeme podávať horúci aj studený a doplnený o zmrzlinu, jogurt alebo kyslú smotanu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár