NajRecept.sk Dezerty Koláče Voňavé orechové rezy ako z cukrárne. Vďaka tomuto krému sú dokonale vláčne.
Voňavé orechové rezy ako z cukrárne. Vďaka tomuto krému sú dokonale vláčne.
Recept Voňavé orechové rezy ako z cukrárne. Vďaka tomuto krému sú dokonale vláčne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie Rakušanová

Orechové rezy sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ja som ich tentokrát robila najmä kvôli tomu, že máme doma veľa orechov, ktoré som potrebovala spracovať. Recept som si vymyslela a na prekvapenie, hneď na prvýkrát vyšiel. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.10.2025

Voňavé orechové rezy ako z cukrárne. Vďaka tomuto krému sú dokonale vláčne.

Orechové rezy sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ja som ich tentokrát robila najmä kvôli tomu, že máme doma veľa orechov, ktoré som potrebovala spracovať. Recept som si vymyslela a na prekvapenie, hneď na prvýkrát vyšiel. Autor: Lucie Rakušanová

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 lyžíc
olej
6 lyžíc
horúca voda
250 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

1 l
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
4 lyžice
hrubá múka
4 lyžice
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy
1 ks
maslo
1 pohárik
rum

Šľahačka:

3 bal.
smotana na šľahanie
podľa chuti
vanilkový cukor
podľa potreby
stužovač
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Korpus tvorí jednoduchá nadýchaná piškóta, ktorú dopĺňa jemný krém a šľahačka. Dezert vyzerá aj chutí ako z cukrárne, takže je ideálny na oslavy, sviatky aj nedeľné posedenie.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne k nim zapracujeme olej a horúcu vodu.
  3. K žĺtkom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj sneh z bielkov. Takto pripravené cesto vylejeme do plechu a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
  4. Z mlieka, pudingov, hrubej múky, cukru a mletých orechov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom do nej zašľaháme maslo a rum.
  5. Krém nanesieme na vychladnutý korpus a ozdobíme šľahačkou.

Orechové rezy sú skvelé, no ak by ste chceli vyskúšať niečo iné, môžete staviť napríklad na tieto kokosové s pudingom a šľahačkou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár