Rožky z mrkvového cesta som skúšala prvýkrát a musím povedať, že sa hneď vydarili. Boli nadýchané, sladké a v ústach sa doslova rozplývali. Jemné cesto dopĺňala mierne kyslastá plnka, ktorú som pripravila zo slivkového lekváru a maku. Autor: Jana Jančíková
Rožky z mrkvového cesta som skúšala prvýkrát a musím povedať, že sa hneď vydarili. Boli nadýchané, sladké a v ústach sa doslova rozplývali. Jemné cesto dopĺňala mierne kyslastá plnka, ktorú som pripravila zo slivkového lekváru a maku. Autor: Jana Jančíková
Výhodou rožkov je to, že môžu byť dezertom po dobrom obede, sladkými raňajkami alebo rýchlou desiatou. Plniť sa dajú teoreticky čímkoľvek, čo máte radi. Mne sa do mrkvového cesta hodila najviac kombinácia maku a slivkového lekváru.
Rožky môžeme plniť rôznymi plnkami podľa chuti. Vhodné sú napríklad mleté orechy zmiešané s práškovým cukrom alebo kakao, ku ktorému sa okrem cukru pridáva aj olej alebo maslo. Na množstvo tuku si však dávame pozor, aby výsledná zmes nebola príliš riedka a z koláčov nevytekala.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste