NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Voňavé marinované šampiňóny. Dokonalá pochúťka, ktorá vás zachráni, keď chcete niečo bezmäsité.
Voňavé marinované šampiňóny. Dokonalá pochúťka, ktorá vás zachráni, keď chcete niečo bezmäsité.
Recept Voňavé marinované šampiňóny. Dokonalá pochúťka, ktorá vás zachráni, keď chcete niečo bezmäsité.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Keď zachutí niečo bezmäsité, skvelo padnú aj marinované šampiňóny so zemiakovou kašou. Ja som k nim následne naservírovala ešte kyslé uhorky, no vhodný je aj zeleninový šalát. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.1.2025

Voňavé marinované šampiňóny. Dokonalá pochúťka, ktorá vás zachráni, keď chcete niečo bezmäsité.

Keď zachutí niečo bezmäsité, skvelo padnú aj marinované šampiňóny so zemiakovou kašou. Ja som k nim následne naservírovala ešte kyslé uhorky, no vhodný je aj zeleninový šalát. Autor: Alena Borchová

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Marináda:

400 g
šampiňóny
2 lyžice
olej
1 lyžička
mletá červená paprika
štipka
mleté čierne korenie
1 lyžička
grilovacie korenie na zeleninu
1 lyžička
grilovacie korenie na mäso
1 lyžica
worcester omáčka
podľa chuti
tymián
1/2 lyžičky
sušený rozmarín
2 strúčiky
prelisovaný cesnak

Ďalej:

podľa potreby
olej
podľa potreby
cibuľa
1 lyžička
mletá červená paprika
podľa potreby
voda
podľa potreby
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Marinované šampiňóny majú výraznú chuť, vďaka ktorej nie je jedlo mdlé. Zemiaková kaša sa k nim hodí najviac, ale ak by sa vám ju nechcelo pripravovať, pokojne ju zameňte za varené zemiaky.

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame.
  2. Zo všetkých uvedených surovín urobíme marinádu, do ktorej vložíme pripravené šampiňóny a necháme ich marinovať aspoň 30 minút.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmahneme ju na oleji. Poprášime mletou červenou paprikou a pridáme šampiňóny. Tie dusíme vo vlastnej šťave a potom ich podlejeme vodou.
  4. Keď sú šampiňóny mäkké, poprášime ich hladkou múkou, prevaríme a môžeme podávať.

Soľ ani korenie už počas varenia šampiňónov nemusíte pridávať. Marináda je dostatočne výrazná sama o sebe. Takto pripravené šampiňóny môžete podávať samostatne, prípadne nimi doplňte grilované či pečené kuracie alebo bravčové mäso.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár