NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Voňajú po káve a čokoláde – tieto mokka ováliky si nájdu miesto na každom sviatočnom stole.
Voňajú po káve a čokoláde – tieto mokka ováliky si nájdu miesto na každom sviatočnom stole.
Recept Voňajú po káve a čokoláde – tieto mokka ováliky si nájdu miesto na každom sviatočnom stole.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mocca ováliky patria medzi tie druhy vianočných koláčikov, ktoré si zamilujete hneď po prvom ochutnaní. Sú jemné, krehké a nádherne voňajú po káve a čokoláde. Každý kúsok doslova pohladí po jazyku a na sviatočnom stole pôsobí elegantne a tradične zároveň.

Blanka Kohoutová    ·   1.11.2025

Voňajú po káve a čokoláde – tieto mokka ováliky si nájdu miesto na každom sviatočnom stole.

Mocca ováliky patria medzi tie druhy vianočných koláčikov, ktoré si zamilujete hneď po prvom ochutnaní. Sú jemné, krehké a nádherne voňajú po káve a čokoláde. Každý kúsok doslova pohladí po jazyku a na sviatočnom stole pôsobí elegantne a tradične zároveň.

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

210 g
hladká múka
140 g
maslo
70 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
30 g
mleté orechy
štipka
mletá zrnková káva

Poleva:

100 g
práškový cukor
4 lyžice
káva

Krém:

200 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
čierna káva
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Keď sa pustíte do pečenia oválikov, odmenou vám budú koláčiky, ktoré sa rozplývajú v ústach a zanechávajú jemnú kávovo-čokoládovú chuť. Sú ideálne pre všetkých, ktorí majú radi dezerty s nádychom kávy a pre tých, čo si chcú dopriať niečo výnimočné k popoludňajšej káve.

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky.
  2. Odležané cesto rozvaľakáme na tenší plát a vykrajujeme ováliky, ktoré poukladáme na plech.
  3. Ováliky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
  4. Po vychladnutí polovicu oválikov potrieme polevou z práškového cukru a múky a po zaschnutí dekorujeme čokoládovou polevou, ktorú si viete pripraviť podľa tohto receptu.%1 %2
  5. Takto pripravené ováliky zlepujeme kávovým krémom, ktorý pripravíme tak, že maslo vyšľaháme s oboma cukrami a žĺtkami. Nakoniec po kvapkách vmiešame čiernu kávu a dôkladne premiešame.

Ak budete ováliky piecť rok čo rok, vôbec sa tomu nečudujte – niektoré recepty si jednoducho zaslúžia stať sa vianočnou klasikou. Chceli by ste vyskúšať ešte niečo iné? Stavte na tieto linecké.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár