NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vláčny strúhaný koláč s tvarohom a jahodovým džemom, ktorý sa vám rozplynie na jazyku.
Vláčny strúhaný koláč s tvarohom a jahodovým džemom, ktorý sa vám rozplynie na jazyku.
Recept Vláčny strúhaný koláč s tvarohom a jahodovým džemom, ktorý sa vám rozplynie na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Maslový strúhaný koláč s tvarohom a jahodovou marmeládou je krehký, vláčny a všetkým veľmi chutí. Tým, že je rýchly, ho môžete pripraviť nielen počas víkendu, keď máte viac času, ale aj cez hektický týždeň. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.9.2024

Vláčny strúhaný koláč s tvarohom a jahodovým džemom, ktorý sa vám rozplynie na jazyku.

Maslový strúhaný koláč s tvarohom a jahodovou marmeládou je krehký, vláčny a všetkým veľmi chutí. Tým, že je rýchly, ho môžete pripraviť nielen počas víkendu, keď máte viac času, ale aj cez hektický týždeň. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
maslo
550 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
3 a 1/2 lyžice
vaničkový tvaroh alebo kyslá smotana
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
citrónová kôra
1 ks
kypriaci prášok
štipka
soľ

Náplň

2 ks
tvaroh
1 ks
vajce
podľa chuti
cukor
1 ks
vanilkový puding so šľahačkou v tégliku
podľa potreby
jahodová marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Spojenie tvarohu a jahodovej marmelády je viac ako dokonalé. Perfektne sa dopĺňa a zaručuje, že dezert bude chutiť úplne každému členovi rodiny. Ak doma náhodou jahodovú marmeládu nemáte, vymeňte ju napríklad za marhuľovú, ríbezľovú alebo čučoriedkovú.

  1. V mise zmiešame maslo, hladkú múku, práškový cukor, vajíčko, kyslú smotanu alebo tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  2. Menšiu časť cesta dáme na približne hodinu do mrazničky. Väčšiu zas do chladničky.
  3. Väčšie cesto následne rozvaľkáme, umiestnime na plech 30 x 40 cm, popicháme vidličkou a potrieme tvarohovou plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním tvarohu, vajíčka, cukru a vanilkového pudingu.
  4. Na tvarohovú plnku natrieme jahodovú marmeládu a postrúhame zvyšnú časť cesta, ktorú sme si vložili do mrazničky.
  5. Pripravený koláč pečieme na 170 °C asi 40 minút. Po upečení a vychladnutí ho skladujeme v chladničke, vďaka ktorej bude krásne vláčny.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár