Viac nadýchaný a krehký závin ste ešte nejedli. Mäkké cesto dopĺňa bohatá orechová plnka, ktorá zaručuje, že koláč nie je ani zďaleka suchý. Pre ešte lepšiu chuť do nej pridávam dve ingrediencie navyše – džem a rum. Výsledok je neodolateľný.
Viac nadýchaný a krehký závin ste ešte nejedli. Mäkké cesto dopĺňa bohatá orechová plnka, ktorá zaručuje, že koláč nie je ani zďaleka suchý. Pre ešte lepšiu chuť do nej pridávam dve ingrediencie navyše – džem a rum. Výsledok je neodolateľný.
Kysnuté záviny sú u nás doma jedny z najobľúbenejších koláčov vôbec. Najčastejšie ich robím počas víkendov, kedy predstavujú dokonalé raňajky či rýchlu desiatu. Skvelo chutia samé o sebe, no ja k nim takmer vždy podávam šálku kakaa, mlieka alebo teplého čaju.
Vychladnuté záviny nakrájajte a môžete podávať. Pred servírovaním ich pokojne posypte práškovým cukrom. Budú ešte sladšie. Okrem orechov ich môžete naplniť aj makom alebo kakaom. Recepty na chutné plnky, ktoré nevytečú, nájdete v tomto článku.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste