NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Vláčny a šťavnatý mrkvový koláč so sviežim krémom
Vláčny a šťavnatý mrkvový koláč so sviežim krémom
Recept Vláčny a šťavnatý mrkvový koláč so sviežim krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchova

Občas kúpim viac mrkvy, ako zvládneme spotrebovať a práve vtedy s radosťou rodine upečiem tento fantastický mrkvový koláč. Je vláčny a šťavnatý a vždy sa po ňom len tak zapráši. Vyskúšajte si ho upiecť aj vy. Do receptu ide 360 ml oleja. Ak sa niekomu zdá veľa, môže ubrať, no ja mám vyskúšané s týmto množstvom. Autor: Alena Borchova

NajLucka NajLucka    ·   1.5.2024

Vláčny a šťavnatý mrkvový koláč so sviežim krémom

Občas kúpim viac mrkvy, ako zvládneme spotrebovať a práve vtedy s radosťou rodine upečiem tento fantastický mrkvový koláč. Je vláčny a šťavnatý a vždy sa po ňom len tak zapráši. Vyskúšajte si ho upiecť aj vy. Do receptu ide 360 ml oleja. Ak sa niekomu zdá veľa, môže ubrať, no ja mám vyskúšané s týmto množstvom. Autor: Alena Borchova

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
strúhaná mrkva
360 ml
olej
250 g
polohrubá múka
250 g
práškový cukor
1 lyžička
sóda bikarbóna
1 ks
kypriaci prášok
1/2 lyžičky
soľ
1 lyžička
škorica
4 ks
vajce
1 lyžička
vanilková aróma
1 - 2 ks
na väčších slzičkách nastruhané jablká /vyžmykané/
150 g
mleté lieskovce
Krém:
250 g
tvaroh
100 g
maslo
1 lyžička
vanilková aróma
60 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny spolu vymiešame a vylejeme na plech (28x39cm).
  2. Pečieme asi 30-40min na 175stupňov dozlata.
  3. Korpus necháme vychladnúť, kraje orežeme a rozmrvíme a použijeme na posyp a korpus prerežeme na polku, aby sme ho naplnili krémom.
  4. Krém pripravíme vyšľahaním tvarohu, masla, vanilkovej arómy a cukru.
  5. Krémom naplníme korpus a potrieme aj vrch koláča.
  6. Nakoniec posypeme rozdrveným korpusom, ktorý sme si odložili bokom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár