NajRecept.sk Pečivo Chlieb Vláčny a šťavnatý cuketový chlieb zo špaldovej múky
Vláčny a šťavnatý cuketový chlieb zo špaldovej múky
Recept Vláčny a šťavnatý cuketový chlieb zo špaldovej múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Tak šťavnatý cuketový chlieb som ešte nejedla. Cesto je vláčne a veľmi jemné. Okrem skvelej chuti je chlieb taktiež zdravý, takže je ideálny aj do redukčných diét alebo pre tých, ktorí si dávajú pozor na svoj jedálniček.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.6.2025

Vláčny a šťavnatý cuketový chlieb zo špaldovej múky

Tak šťavnatý cuketový chlieb som ešte nejedla. Cesto je vláčne a veľmi jemné. Okrem skvelej chuti je chlieb taktiež zdravý, takže je ideálny aj do redukčných diét alebo pre tých, ktorí si dávajú pozor na svoj jedálniček.

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
cuketa
3 hrnčeky
hladká špaldová múka
1/2 hrnčeka
olej
3 ks
vajce
1 lyžička
med
1 lyžička
soľ
1 lyžička
škorica
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
sóda bikarbóna
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Vďaka škorici a medu má cuketový chlieb mierne sladkastú chuť. Ak by ste ho chceli čisto slaný, tieto dve ingrediencie vynechajte, pridajte viac soli a pokojne do cesta zapracujte semienka.

  1. V mise zmiešame všetky suché suroviny – múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a sódu.
  2. Následne k nim pridáme vajíčka, nastrúhanú cuketu, med a olej.
  3. Ak máte radi semienka, pridajte ich do cesta a dôkladne zapracujte.
  4. Takto pripravené cesto vylejeme do formy na chlebík a vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 170 stupňov. Chlebík pečieme približne 45 minút.

Hotový cuketový chlebík môžete jesť na rôzne spôsoby. Výborný je sám o sebe, no perfektne chutí aj s bielym jogurtom či domácimi pomazánkami, ako je napríklad táto krémová vajíčková.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár