Lepšie rožky som už dávno nemala. Výborne chutia a ešte krajšie voňajú. Pripomínajú mi mäkké trdelníky, ktoré sa mnohým spájajú s Vianocami. My ich doma robíme počas celého roka. Tentokrát som však recept mierne oživila. Namiesto tradičných veľkých trdelníkov som spravila tieto menšie rožky a nemohla som sa rozhodnúť lepšie.
Lepšie rožky som už dávno nemala. Výborne chutia a ešte krajšie voňajú. Pripomínajú mi mäkké trdelníky, ktoré sa mnohým spájajú s Vianocami. My ich doma robíme počas celého roka. Tentokrát som však recept mierne oživila. Namiesto tradičných veľkých trdelníkov som spravila tieto menšie rožky a nemohla som sa rozhodnúť lepšie.
V porovnaní s klasickými trdelníkmi, ktoré robím spravidla podľa tohto receptu, majú rožky výhodu v tom, že sú malé a veľmi dobre sa jedia. Môžete ich tak bez akýchkoľvek problémov naservírovať aj návšteve. Ja som ich tentokrát obaľovala v orechoch a vanilkovom cukre, no použiť môžete aj škoricový cukor alebo kakao.
Hotové rožky nechajte vychladnúť a následne ich môžete servírovať. Najlepšie sú v deň upečenia, kedy sú čerstvé a nadýchané. Vďaka tomu, že je cesto viac tukové, sú koláčiky mäkké aj na druhý či tretí deň. Stačí ich len skladovať v uzavretej nádobe.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste