NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vláčna slivkovo-marhuľová bublanina s tvarohom a posýpkou.
Vláčna slivkovo-marhuľová bublanina s tvarohom a posýpkou.
Recept Vláčna slivkovo-marhuľová bublanina s tvarohom a posýpkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Máte radi bublaninu, no chceli by ste ju mierne oživiť? Okrem čerstvého ovocia môžete do jej cesta pridať aj tvaroh, ktorý ju zvláčni a spolu s maslovou posýpkou zaistí dokonalú chuť.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.9.2024

Vláčna slivkovo-marhuľová bublanina s tvarohom a posýpkou.

Máte radi bublaninu, no chceli by ste ju mierne oživiť? Okrem čerstvého ovocia môžete do jej cesta pridať aj tvaroh, ktorý ju zvláčni a spolu s maslovou posýpkou zaistí dokonalú chuť.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
250 g
vaničkový tvaroh
125 ml
olej
125 ml
mlieko
3 ks
vajce
podľa potreby
slivky
podľa potreby
marhule

Posýpka

100 g
hladká múka
100 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
štipka
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Do bublaniny môžete pridať akékoľvek ovocie. Najlepšie je čerstvé, ktoré je šťavnaté a plné chuti, no ak žiadne doma nemáte, pokojne ho nahraďte kompótom. My sme v recepte použili marhule a slivky, ktoré sa v ústach doslova rozpadali.

  1. Múku, prášok do pečiva a cukor zmiešame. Následne pridáme vajcia, mlieko, tvaroh, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
  2. Slivky a marhule umyjeme, nakrájame na menšie kusy a poukladáme na cesto.
  3. Posýpku si prichystáme zmiešaním múky, škorice, cukru a zmäknutého masla, a nanesieme ju na ovocie.
  4. Bublaninu pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť a následne servírujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár