NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Viete, ako pripraviť pravé talianske tiramisu? S týmto receptom sa vám to podarí na prvýkrát.
Viete, ako pripraviť pravé talianske tiramisu? S týmto receptom sa vám to podarí na prvýkrát.
Viete, ako pripraviť pravé talianske tiramisu? S týmto receptom sa vám to podarí na prvýkrát.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Pripravte si dokonalú sladkú bodku za výdatným obedom. Pravé talianske tiramisu pohladí vaše chuťové poháriky a v momente vás prenesie do malebných kútov slnečného Talianska.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   2.8.2024

Viete, ako pripraviť pravé talianske tiramisu? S týmto receptom sa vám to podarí na prvýkrát.

Pripravte si dokonalú sladkú bodku za výdatným obedom. Pravé talianske tiramisu pohladí vaše chuťové poháriky a v momente vás prenesie do malebných kútov slnečného Talianska.

30 min
Čas prípravy
Suroviny
500 g
mascarpone
40 ks
podlhovasté cukrárske piškóty
2 lyžice
amaretto
2 šálky
káva
5 lyžíc
kryštálový cukor
5 ks
vajcia
podľa chuti
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Patríte k milovníkom talianskej kuchyne a okrem cestovín a pizze nedáte dopustiť ani na jej dezerty? V tom prípade by ste si mali doma urobiť pravé talianske tiramisu. Týmto nepečeným dezertom si získate všetkých členov rodiny, pričom jeho prípravou nestrávite viac ako 30 minút.

  1. Ako prvé si oddelíme bielky od žĺtkov. Dávame si však pozor, aby sa do bielkov nedostalo ani trochu zo žĺtka, pretože by sa nám nemuseli dobre vyšľahať.
  2. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme ich tak, aby nám vznikol pevný krém. Doň následne ručne primiešame mascarpone.
  3. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a postupne zapracujeme do žĺtkovej zmesi.
  4. Zalejeme si silnú kávu a počkáme, kým vychladne. Pridáme do nej amaretto a prelejeme ju do misky, kde do nej budeme namáčať cukrárske piškóty.
  5. Polovicu piškót poukladáme na dno zapekacej nádoby a nanesieme na ne pripravený krém. Na krémovú vrstvu poukladáme zvyšné piškóty a zakryjeme ich krémom.
  6. Hotové tiramisu vložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme kakaom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár