NajRecept.sk Dezerty Múčniky Viedenský zákusok podľa receptu Helenčino pečení. Recept vyzerá zložito, ale je to celkom rýchla záležitosť.
Viedenský zákusok podľa receptu Helenčino pečení. Recept vyzerá zložito, ale je to celkom rýchla záležitosť.
Viedenský zákusok podľa receptu Helenčino pečení. Recept vyzerá zložito, ale je to celkom rýchla záležitosť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Ak chcete zákusok, ktorý bude vyzerať luxusne, hosťom vyrazí dych a zostane im ešte dlho v pamäti, vyskúšajte tieto viedenské rezy. Aj keď vyzerajú komplikovane, ich príprava je jednoduchá. Tento dezert nie len očarí svojim vzhľadom, ale aj ohromí lahodnou chuťou. Nechajte svojich hostí, aby si vychutnali každý kúsok. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   19.5.2024

Viedenský zákusok podľa receptu Helenčino pečení. Recept vyzerá zložito, ale je to celkom rýchla záležitosť.

Ak chcete zákusok, ktorý bude vyzerať luxusne, hosťom vyrazí dych a zostane im ešte dlho v pamäti, vyskúšajte tieto viedenské rezy. Aj keď vyzerajú komplikovane, ich príprava je jednoduchá. Tento dezert nie len očarí svojim vzhľadom, ale aj ohromí lahodnou chuťou. Nechajte svojich hostí, aby si vychutnali každý kúsok. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
1
2 ks%prášok do pečiva
200 ml
mlieko
200 ml
olej
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
vajce

Puding:

1 liter
100% pomarančový džús
110 g
krupicový cukor
90 g
kukuričný alebo zemiakový škrob

Krém:

500 g
mascarpone
500 g
šľahačková smotana
2 ks
stužovač šľahačky
podľa chuti
cukor
podľa potreby
piškóty
na namáčanie piškót
pomarančový džús
do džúsu
rum
podľa potreby
horká čokoláda
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Viedenské rezy sú obľúbené pre svoju kombináciu jemného cesta a bohatých náplní, ktoré vytvárajú harmonický chuťový zážitok. Ich príprava môže vyzerať komplikovane, ale v skutočnosti je celkom jednoduchá, čo ich robí ideálnymi pre domáce pečenie. Vďaka svojej elegantnej prezentácii sú vhodné na slávnostné príležitosti aj bežné posedenia pri káve.

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny a pridávame olej, mlieko, múku aj s kypriacim práškom a všetko premiešame.
  2. Vylejeme na plech 40x30cm, ktorý je vyložený papierom na pečenie a pečieme piškótu asi 20 minút na 180 stupňov.
  3. Necháme vychladnúť a polejeme pudingom, ktorý pripravíme z 1 litra 100%ného pomarančového džúsu, cukru a škrobu a necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme si krém tak, že vyšľaháme šľahačky so stužovačmi, pridáme mascarpone a nakoniec dochutíme cukrom podľa chuti. Krém nanesieme navrch a necháme zachladiť a stuhnúť.
  5. Piškóty postupne namáčame do pomarančového džúsu s rumom a ukladáme tesne vedľa seba navrch.
  6. Nakoniec polejeme roztopenou čokoládou, ktorú môžeme trošku rozriediť tukom.
  7. Necháme všetko v chladničke zatuhnúť do druhého dňa.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty