Cesto: Múku preosejeme, pridáme vajce, maslo, soľ, cukor, vykysnuté droždie v 100 ml vlažného mlieka. Vypracujte so zvyšným vlažným mliekom na vláčne cesto, pomúčime a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
Potom ho rozdelíme na 5 dielov. Každý diel postupne vyvaľkáme na tenký plát. Menší plech / 32x40cm / vymastíme a položíme prvý plát cesta.
Natrieme orechovú plnku, ktorú si pripravíme zmiešaním surovín, ktoré povaríme 2 minúty a necháme vychladnúť. Prikryjeme ďalším plátom cesta, potrieme makovou plnkou, ktorú si pripravíme ako orechovú. Prikryjeme ďalším plátom cesta a potrieme ho lekvárovou plnkou, kde stačí všetky suroviny iba zmiešať.
Prikryjeme ďalším plátom a potrieme tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Povrch prikryjeme posledným plátom cesta a potrieme mliekom.
Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút, kým sa nám cesto neodtiahne od okrajov plechu. Po upečení posypeme povrch koláča práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovská